Gazete Vatan Logo

BTCTurk neden açılmıyor? BTCTurk hacklendi mi? BTCTurk erişim sorunu devam ediyor mu?

BtcTurk'te erişim sıkıntısı devam ediyor! Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk'e saatlerdir erişim sağlanamıyor. Şirketten açıklama geldi! Kullanıcılar sosyal medyada BTCTurk erişim sorunuyla ilgili söz konusu durumdan şikayet ediyor. Peki, BTCTurk neden açılmıyor? BTCTurk hacklendi mi? BTCTurk erişim sorunu devam ediyor mu? İşte detaylar…

BTCTurk neden açılmıyor? BTCTurk hacklendi mi? BTCTurk erişim sorunu devam ediyor mu?

Kripto para borsalarından BtcTurk'e saatlerdir erişim sağlanamıyor. BTCTurk kullanıcıları sosyal medyada erişim sorunu ile ilgili şikayet ederken şirketten de açıklama yapıldı. Peki, BTCTurk neden açılmıyor? BTCTurk hacklendi mi? BTCTurk erişim sorunu devam ediyor mu? İşte detaylar…

BTCTURK NEDEN AÇILMIYOR? BTCTURK HACKLENDİ Mİ?

Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan BtcTurk’un internet sitesi ile mobil uygulamalarında erişim problemi yaşanıyor.

Saatlerdir devam eden erişim problemi ile ilgili olarak şirketten de açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada teknik arızanın Microsoft Azure kaynaklı olduğu ifade edilirken, "Değerli kullanıcılarımız, Microsoft Azure kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz ve Azure Mühendisleri konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir" ifadelerine yer verildi.

Yine şirket tarafından yapılan bir diğer açıklamada da "Değerli kullanıcılarımız, Servis sağlayıcılarımızdan kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

BtcTurk Kurucusu Kerem Tibuk da sosyal medya üzerinde kısa bir açıklama yaptı. Tibuk bir kullanıcının, "Bu tip durumlarda CEO’dan bir açıklama gelmemesi yatırımcıyı tedirgin eder. Bu kadar insan soruyor, cevap verip telkin etmek lazım" paylaşımı üzerine, "Microsoft kaynaklı teknik bir sorun var, arkadaşlar uğraşıyor. Biraz zaman alabilir. Endişelenecek bir durum yok." açıklamasında bulundu.