Gazete Vatan Logo

Börü soruşturmasında 17 kişi daha gözaltında

Börü soruşturmasında 17 kişi daha gözaltında

Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de düzenlenen Kobani eylemlerinde Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş’in vahşice öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 3’ü çocuk 17 kişinin daha gözaltına alındı. Bu arada 3 - 5 Aralık’taki operasyonda gözaltına alınan 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Mahkeme, Ahmet T’nin, ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve öldürmeye teşebbüs’ten tutuklanmasına karar verdi. Böylece olayla ilgili tutuklananların sayısı 8’e yükseldi.

Gizli tanık ifadesi

Bu arada daha önce tututlananlar arasında bir anne ve oğlunun da olduğu belirtildi. Soruşturma dosyasındaki bir gizli tanık ve yaralı kurtulan Yusur E. şüphelilerden Uğur D’nin, Börü ve arkadaşlarının sığındığı evin balkonuna üst kattan ip sarkıtarak indiğini ve silahla ateş ettiğini öne sürdü. Gizli tanık Uğur D’nin annesinin de “Gebertin bunları” diyerek saldırganları kışkırttığını iddia etti. Şpheli anne ve oğluysa “Gizli tanık olan kişi olayı gerçekleştiren kişidir” diye ifade verdi. DBP Diyarbakır İl Başkanlığı, kentte 6-7 Ekim günleri Kobani protestoları sırasında kentte 12 kişinin öldüğü olayların ardından, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda, gözaltına alma ve tutuklamaları protesto yürüyüşü düzenledi.

Haberin Devamı