Gazete Vatan Logo

Bombalı motosikletle karakola saldırı!

Yenibosna’da polis merkezi yakınlarına saldırı düzenlendi. Saldırganın bomba yüklü bir motosikletle olay yerine geldiği ve aracından uzaklaştıktan sonra patlamanın yaşandığı belirtildi

Bombalı motosikletle karakola saldırı!

İstanbul Şirinevler 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında dün saat 16.00 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Şiddetli patlama sesi büyük panik yaratırken, 10 kişi yaralandı. Olay yerine gelen polis ekipleri bölgedeki vatandaşları ikinci bir patlama riskine karşı bölgeden uzaklaştırdı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve özel harekat polisi gönderildi. Saldırganla ilgili ilk bilgiler ise İstanbul Valisi Vasip Şahin’den geldi. Şahin patlamanın bombalı motosiklet ile gerçekleştirildiğini duyurdu.

Patlamanın olduğu bölgeye gelen polis ekipleri, olaya karıştığı iddia edilen bir şüphelinin eşkalini tespit etti. Görgü tanıkları ise siyah montlu, siyah pantolonlu bir kişinin motosikletle geldiğini, aracı park ettikten sonra uzaklaştığını ve patlamanın o anda meydana geldiğini anlattı.

‘Motoru arkadaşıma verdim’

Polis ekiplerinin olay yerinde yürüttüğü çalışma sonucu, saldırıda kullanılan motosikletin plakasından sahibine ulaşıldı. İfadesi alınan şahıs, motosikleti bir arkadaşına verdiğini söyledi. Kimliği belirlenen şüphelinin PKK üyesi olduğu tespit edildi. İlk incelemede, saldırıda A3 veya A4 tipi plastik patlayıcı kullanıldığı belirlenirken, kesin sonucun bulgular üzerinde yapılacak detaylı incelemeler sonrası ortaya çıkacağı bildirildi.

Haberin Devamı

2012’DE DE HEDEF OLMUŞTU

75. Yıl Polis Merkezi 2012 yılında da bir terör saldırısının hedefi olmuştu. 2012’de bir kadın terörist polis merkezine yönelik saldırıda bulunmuştu.