Gazete Vatan Logo

Böbrekçi doktora 10 yıl hapis

İstanbul Bostancı’daki özel hastanesinde izinsiz böbrek nakli yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ancak serbest kalan doktor, karar duruşmasında 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı...

İstanbul Bostancı’daki Özel Sönmez Hastanesi’nin sahibi Dr. Yusuf Elçin Sönmez’in, 26 Nisan 2007’de hastaneye yapılan bir baskın sonucu izinsiz böbrek nakli yaptığı ortaya çıkmıştı. Olayda, yasadışı organ nakli yapıldığı sırada 4 kişinin hastaneyi basıp personeli rehin alarak 100 bin dolar istediği iddia edilmişti. Saldırı sırasında, ameliyat masasında bulunan iki böbrek hastası Güney Amerikalı John Richard, İsrail uyruklu Zeev Vigdor ile onlara böbrek veren İsrailli 2 kişi tedavileri için başka bir hastaneye gönderilmişti. Açılan soruşturma sonrası aralarında Dr. Yusuf Elçin Sönmez ve İsrailli Dr. Zakı Shapıra’nın da bulunduğu 7 kişi hakkında, “organ nakletmek, bu suça yardım etmek, organ satmak, satın almak ve suç delillerini yok etmek‘ suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

‘Mesleğe inancımdan yaptım’

Hastaneyi basan 4 kişi ise tutuklanarak 10 yıldan 14 yıla kadar hapse mahkum oldu. 2 ay cezaevinde yattıktan sonra ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Dr. Sönmez, ”Ben sadece mesleğime olan inancım nedeniyle ameliyatları kabul ettim“ demişti.

Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, Dr. Yusuf Elçin Sönmez’i, ”organ nakletmek, bu suça yardım etmek, organ satmak, satın almak ve suç delillerini yok etmek“ suçundan 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Ceza Yargıtay tarafından da onanırsa, Dr. Yusuf Elçin Sönmez tekrar cezaevine girecek.

Haberin Devamı