Gazete Vatan Logo

‘Bize ne’ dersek yangın bize de sıçrar!

Fatma Şahin gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bakan Fatma Şahin, “Biz hiçbir zaman savaş istemedik ama ‘Bize değmeyen yılan bin yaşasın da diyemeyiz” dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, “ABD Başkanı Obama’nın Suriye’deki kimyasal saldırıyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni felce uğramakla itham ettiğinin” hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

“G-20’yle alakalı görüşmeleri takip edemedim ama genel olarak hepimizin gördüğü bir gerçek var. Ülkemizin, Başbakanımızın ve bizim genel olarak baktığımız bir durum var. Eğer bir ülkede bir gelişme varsa olaylara yıllardır aynı şekilde yaklaştık. Önce Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı en büyük miras, ‘yurtta sulh cihanda sulh’, yani her yerde barış olsun. Biz hiçbir zaman savaş istemedik. Savaş için gerekli altyapının nedeni biz olmadık. Ama birileri halkına zulmediyorsa, birileri çoluk çocuk kadın demeden elindeki gücü, elindeki silahı halkına yöneltip ve onların en temel hak olan yaşam hakkını alıyorsa ve bu da bizim komşumuzda oluyorsa, biz ‘Bize değmeyen yılan bin yaşasın’ diyemeyiz. O komşudaki yangın bugün biz hesaba almazsak yarın bize sıçrar.”

‘İlkeli siyaset yapıyoruz’

G-20’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’ye karşı teveccüh gösterildiğini kaydeden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birçok küresel oyunlara rağmen ülkemizin başarı hikayesi, bugün ülkemizi yanına almadan hiçbir çalışmanın, hiçbir koalisyonun olmadığı bir dünya düzenini yaşıyoruz. Biz de doğrunun, hakkın mücadelesini yapıyoruz. Dolayısıyla biz geleceğimize, çocuklarımıza onurlu ve şerefli bir tarih bırakacağız. Bu zaman dilimi anıldığı zaman, çünkü tarih baktığınız zaman çok hızlı gelişiyor ve geçmişin analizleri yapıldığı zaman hem yaptıklarımızın hem yapamadıklarımızın bir karşılığı var. Biz onurlu, şerefli, şanlı bir tarih mirası aldık ecdadımızdan. Üç kıtaya hükmetmiş bir atanın torunlarıyız. Biz de aynı bilinçle çocuklarımıza şanlı bir tarih mirası bırakmaya çalışıyoruz. İlkeli siyaset yapıyoruz, değerler üzerinde siyaset yapıyoruz. İnsanlık üzerine siyaset yapıyoruz. Biz insana baktığımız zaman petrol olarak, doğal gaz olarak, maden olarak, altın olarak görmüyoruz. Eşrefi mahlukat olarak görüyoruz. İnsanca yaşamında ne yapılması gerekiyorsa bunun mücadelesini veriyoruz.”

Haberin Devamı