Gazete Vatan Logo

‘Biz Değer’le sevgiliydik erkeklik gururumu incitti’

‘Biz Değer’le sevgiliydik erkeklik gururumu incitti’

Müzisyen Değer Deniz’in katili, polise hırsızlık için eve girdiğini söylemişti. Ancak dünkü duruşmada genç kadınla sevgili olduğunu, cinayeti kıskançlık yüzünden işlediğini iddia etti. İstanbul Beyoğlu’ndaki evinde 5 Mayıs’ta ölü olarak bulunan müzisyen Değer Deniz’i tecavüz ederek öldürmekten 29 yıla kadar hapis cezası istenen C.M. dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Poliste eve, hırsızlık yapmak için girdiği şeklinde ifade veren C.M., mahkemede ifadesini değiştirdi. Para karşılığı köpek gezdirirken Değer’le tanıştığını, sonrasında aralarında ilişki olduğunu iddia etti.

‘Kıskandığım için...’

Cinayet gününü anlatırken de, eve camdan içeri girdiğini, Değer Deniz’le aralarında diyalog yaşandığını, cinayeti kıskançlık ve erkeklik gururunu inciten sözler nedeniyle işlediğini ileri sürdü. Cinayeti işlediği gün 17 yaşında olan C.M, öldürdüğü kadına tecavüz etmediğini de iddia etti. Polisteki ifadesiyle bugünkü ifadesi arasındaki çelişkiyi de resmi nikahsız olarak yaşadığı kişiyle 10 aylık bir çocuğunun bulunduğunu, eşinin duymaması için bu şekilde konuştuğu iddia etti. Savunmaların ardından mahkeme sanık C.M.’nin Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek cezai ehliyetinin olup olmadığı konusunda rapor verilmesini istedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Kızım kültürlüydü onunla ne işi var!

Sanığın savunmasının ardından söz verilen baba Avni Değer, kızının 39 yaşında üniversite mezunu ve kültürlü bir kız olduğunu söyleyerek, sanık ile kesinlikle herhangi ilişkisi olamayacağını söyledi. Kızını teşhis etmek için eve girdiğini söyleyen Avni Deniz, “Kızıma işkence yapıldığını ve hunharca bir işkence sonucunda öldürüldüğünü düşünüyorum” dedi.

Yaşı küçük diye 29 yıl isteniyor

Suç tarihinde 18 yaşını doldurmayan C.M.’nin “Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapsi, “mağduru öldürecek şekilde cinsel saldırı” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, “konutta yağma” suçundan ise 15 yıla kadar hapsi talep edildi. Ancak yaş küçüklüğü nedeniyle şüpheli, 23 yıldan 29 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Haberin Devamı

‘Sanığa biri akıl vermiş’

Duruşmada söz alan Deniz ailesinin avukatları sanık C.M.’nin yazılı savunmasına itibar edilmemesini belirterek, sanığın birilerinin akıl vermesiyle bu ifadeyi yazdığını, kadın cinayetlerinde erkeklerin tahrik indirimi almak için çoğu kez bu yola başvurduklarını dile getirdi.

Madde 29 ne diyor?

Haksız tahrik indirimi TCK’nın 29. maddesi’nde şu şekilde açıklanıyor: “Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine on sekiz yıldan yirmi dört yıla ve müebbet hapis cezası yerine on iki yıldan on sekiz yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hâllerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir.”