Gazete Vatan Logo

Bismillahi hayril Esmai... Deprem duası nedir? Depremde hangi dualar okunur? İşte zelzele duası

7.4' büyüklüğünde meydana gelen ve Türkiye'nin doğu illerinde hissedilen depremden etkilenenler için milyonlar dua ediyor. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yoğun olarak hissedilen ve artçı depremlerin devam ettiği bölgede "depremde hangi dualar okunur" sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Peki deprem duası nedir? İşte zelzele duası...

Bismillahi hayril Esmai... Deprem duası nedir? Depremde hangi dualar okunur? İşte zelzele duası

Depremde hangi dualar okunur, deprem duası nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye'nin doğusunda 10 ilde hissedilen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası artçı depremler de olmaya devam ediyor. Deprem ve zelzele gibi durumlarda Allah'a sığınmak ve yardım istemek için de eller semaya açılıyor.

Maddi ve manevi hasar veren depremde hangi dualar okunmalı sorusu da hem bölgedeki insanlar hem de onlara destek vermek isteyen milyonların araştırdığı konuların başında geliyor. Peki deprem anında okunacak dua hangisidir?

DEPREMDE HANGİ DUALAR OKUNUR?

Peygamber Efendimizin okuduğu deprem, sel, yangın gibi doğal afetlere karşı koruyucu dualar bulunmaktadır.

İşte deprem olunca okunacak dualar...

DEPREM DUASI

Bismillahi hayril Esmâi. Bismillahillezî lâ yedurru ma'a'smihi şey'ün fil ardı velâ fissemâi ve hüves Sem'îul Alîm."

İbni Abbas (r.a) rivayetine göre, Peygamber Efendimiz (SAV)'in kendisine "Ya Resulallah başım dertten kurtulmuyor. Afet ve musibetlerden korkuyorum." denildiğinde sabahları şu duayı okumasını tavsiye etmişti:

Haberin Devamı

"Bismillahi ala nefsi ve ehli ve mali."

DEPREMDE OKUNACAK DUA

"Allahümmâğfezni min beyni yedeyye ve min halfi ve an yemini ve an şimâlî ve min fevkî ve eûzü biazametike en uğtâle tahtî."

Anlamı: Allah'ım! Önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan, gökten ve yerden gelebilecek bütün felaketlerden beni koru