Gazete Vatan Logo

Birileri istedi diye istifa etmem!

Balyoz eleştirilerine yanıt verdi

Balyoz davası konusunda eleştirilere maruz kalan Orgeneral Necdet Özel ilk kez sessizliği bozdu, “Beni hedef tahtasına oturtursanız, ben de insanım, bir süre sonra beni de bulamayabilirsiniz. Bazı marjinal grupların istifa çağrılarına bakmam. Ahmet, Mehmet istedi diye istifa etmem” dedi

Yargıtay’ın Balyoz davası kararı sonrasında sessiz kalmakla eleştirilen ve Hasdal’daki ziyaretinde, “Bu işi çözemezsem istifa ederim” dediği iddia edilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, “Beni hedef tahtasına oturtursanız, bir süre sonra beni de bulamayabilirsiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte ev sahipliğini yaptığı Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyona, Genelkurmay Başkanı’nın yaptığı açıklamalar damgasını vurdu. Resepsiyonun başında gazetecilerin Balyoz ve istifa konusundaki sorularına yanıt vermek istemeyen Orgeneral Özel, “Bu konuda söyleyeceğimi, yaptığım yazılı açıklamada söyleyeceğimi söyledim. O açıklamayı iyi okursanız, satır aralarında herşey var” dedi. Ancak Org. Özel ilerleyen dakikalarda başka bir grupla sohbetinde aynı konu açılınca bu kez çarpıcı açıklamalarda bulundu. Orgeneral Özel şunları söyledi:

Ülkenin bekası etkilenir

“Ben Silahlı Kuvvetler’i siyasallaştırmamak için çalışıyorum. Her türlü siyasi akımdan uzak tutmaya çalışıyorum. Silahlı Kuvvetler mutlak itaat ve disipline sahip yapıdadır. Bu yapısında bir zaafiyet olursa Türkiye’nin bekasını etkiler. Beni hedef tahtasına oturtursanız, ben de insanım, bir süre sonra beni de bulamayabilirsiniz. Bazı marjinal grupların istifa çağrılarına bakmam. İstifa, onurlu ve kişisel bir iştir. Ahmet, Mehmet istedi diye istifa etmem. Ben buraya elimi taşın altına sokarak geldim. Çok zor bir dönemde görev aldım. Arkadaşlarımın ve milletimin güvenine bakarım. Onu kaybedip kaybetmediğine bakarım. Ben Türkiye’ye ve millete hizmet için buradayım. Herhangi bir kaygım yok. Bazıları gibi bir yerlere gelmek gibi bir beklentim yok.”

Yaptığımız her şey yasal

Genelkurmay Başkanı Özel , Suriye sınırında yaşanan olaylara ilişkin sorular üzerine, “Bugüne kadar kaç vatandaşımızı kaybettik. Bunlar oradan seken mermiler. Biz de seken mermi kimden gelirse gelsin buna misilleme yapıyoruz” dedi.

“Angajman kuralları yetkileri bize verdi” diyen Org. Özel, “Bizim yaptığımız herşey yasal, yasadışı birşey yapmıyoruz” diye konuştu. Son dönemde üst üste gelen Rus uçaklarına karşı yapılan önlemeler konusunda ise Genelkurmay Başkanı, “Rus uçakları hava sahamızı ihlal etmedi. F-16’ları tedbir amaçlı kaldırıyoruz” dedi.

ABD’den rahatsızlık yok

Org. Özel, Çin füzeleri konusunda kendisine yöneltilen, “Amerika’dan askeri kanallardan size doğrudan tepki geldi mi?” sorusuna, “Hayır, ABD’den bize rahatsızlık bildirilmedi. Her şeyi düşünerek karar verdik. Savunma Sanayii Müsteşarlığı gerekli çalışmayı yaptı önümüze getirdi” yanıtını verdi. Genelkurmay Başkanı, “Bu kadar tepki gelmesini bekliyor muydunuz?” sorusuna ise, “Her şey değerlendirildi, her şey konuşuldu” karşılığını verdi.

Beşiktaş’a üye olurum

Gazetecilerden yoğun ilgi gören Orgeneral Özel, iyi bir futbol uzmanı olduğunu ve Galatasaray’ı tuttuğunu belirtti. Özel aynı zamanda Fenerbahçe üyesi de olduğunu anımsatarak, “Beşiktaşlılar gelirse onlara da üye olurum” dedi. Sporda centilmenliğe ve hoşgörüye yer verilmesi gerektiğini ifade eden Özel, demokratik bir ülkede yaşanıldığını ve maçlarda olay çıkmasının hoş olmadığını söyledi. Özel, emekli olduğu zaman futbolla ilgilineceği esprisini yaparak, “Her şeyin başı eğitim. Ceza ile bir şey olmuyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı