Gazete Vatan Logo

Bir aylık bomba eğitimi almış!

İstanbul Vezneciler’de 11 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırıyı gerçekleştiren kadın canlı bombanın bir aylık eğitimin ardından eylemi yaptığı ortaya çıktı

Bir aylık bomba eğitimi almış!

İstanbul Vezneciler’de geçtiğimiz salı günü polis servis aracına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 6 polis şehit olurken, 5 vatandaş da yaşamını yitirdi. Saldırıyla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürülürken, canlı bombanın görüntüleri ortaya çıktı. Bölgedeki güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtlarında 25 yaşındaki canlı bombanın yanında olayın organizatörü olduğu belirtilen bir teröristle birlikte yürüdüğü görülüyor.

Suç kaydı yok

Kadın canlı bombanın Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenirken, bir aylık eğitimin ardından canlı bomba olmayı kabul ettiği öğrenildi. Suç kaydı olmayan teröristin 20 gün önce İstanbul’a geldiği ve son bir haftadır bölgede keşif yaptığı belirtildi. Görüntülerdeki diğer kişinin ise yine PKK’lı olduğu ve Diyarbakır Cezaevi’nde bir süre örgüt üyeliğinden kaldıktan sonra 2013 yılında tahliye edildiği öğrenildi. Saldırının gerçekleştirildiği kiralık araca bomba düzeneklerinin Bağcılar’da yerleştirildiği, aracın beş gün boyunca otoparkta bu şekilde beklediği belirlendi.

Haberin Devamı

Keşif yapmışlar

Saldırının organizatörü olduğu düşünülen erkek teröristle, kadın canlı bomba patlamanın meydana geldiği bölgede dolaşırken kameralara takıldı. Başörtüsü takan kadın teröristin, organizatörle birlikte bölgede çok sayıda keşif yaptığı tahmin ediliyor.

PKK üstlendi

Kanlı saldırıyı PKK’nın uzantısı olan Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) dün internet sitesinden yaptığı açıklamayla üstlendi. Açıklamada saldırıyı ’Ş. Rojhat- Munzur’ birimlerinin gerçekleştirdiği belirtildi.

Durumu çok ağır, kimsesi bulunamadı

Vezneciler’deki saldırıda ağır yaralanan ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavisi süren 51 yaşındaki İstanbul Beşiktaş nüfusuna kayıtlı Levent Yeşilot’un yakınlarına ulaşılamadığı bildirildi.