Gazete Vatan Logo

Berlusconi'ye özel yeni penis

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye ait Roma döneminden kalma mermer Mars heykelinin kırılan penisi, İtalyan liderin özel emriyle yeniden yerine takıldı.

Restorasyonun İtalyan vergi mükelleflerine maliyetinin 70 bin euro olduğu belirtilirken, İtalyan hükümetinin ülkenin sanatsal ve tarihi mirasına ayrılan bütçesinde kesintiye gitmesi ve Pompeii'nin ufalanması nedeniyle eleştirilerin hedefi olduğu döneminde gerçekleşmesi tepki çekti.

Muhalefetteki Demokratik Parti'den Manuela Ghizzoni, "Bu estetik operasyon başbakanın keyfi isteği üzerine gerçekleştirildi" diye çıkışırken, 1,82 metre yüksekliğindeki heykel M.S. 175 ylılına ait ve benzer boyutlardaki Venüz heykelinin yanında duruyor. Bir müzeden ödünç alınan heykel Berlusconi'nin Roma'nın merkezindeki konutu Plazzo Chigi'de sergileniyor.



Yeni penis, gelecekte daha kapsamlı bir restorasyonun gerçekleştirilmesi halinde kolayca çıkarılabilmesi için bir mıknatıs yardımıyla heykele monte edildi.

Uzmanlar, aynı döneme ait erkek heykelleri inceleyerek, penisin büyüklüğüne karar verdi.

La Repubblica gazetesinin haberine göre, proje aceleyle ve katı restorasyon kuralları için izin alınmaksızın gerçekleştirildi.

Mars'ın kırılan eli de değiştirildi ve Venüs'ün kayıp elinin yerine de yenisi konuldu.

Eskort kızlarla para karşılığı seks iddiaları nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Berlusconi, daha önce de sanat eserlerini tahrif etmekle suçlanmıştı.

Ağustos 2008'de basın toplantısı sırasında arka duvarda asılı olan 18. yüzyıl Venedikli ressam

Gianbattista Tiepolo'nun tablosundaki çıplak kadın göğsünün bundan böyle görülmemesi yönünde talimat vermişti.(GAZETEPORT)

Haberin Devamı