Gazete Vatan Logo

Berkin Elvan'ın hatırasına hakaret davasına devam edildi

Gezi Parkı odaklı olaylarda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın anısına ve babası Sami Elvan'a sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi

Berkin Elvan'ın hatırasına hakaret davasına devam edildi

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Mustafa Andaç ile Elvan ailesinin avukatları katıldı.

Elvan ailesinin avukatları, sanığın eylemlerine devam ettiğini ifade ederek, toplumda infial yaratacak şekilde olan eylem sebebiyle sanığın tutuklanmasını talep etti.

Sanık Andaç da Sami Elvan ile ilgili bir haberin çıktısını hakime göstererek, "Ben sıradan bir insanım, bir iş adamıyım. Gazetelerden haberleri okuyorum. Hepsinde 'DHKP/C'li Berkin Elvan' diyor. O nedenle ben de o yorumları yaptım. Eğer bu haberler yalansa..." dedi.

Tutuklama talebini reddeden mahkeme, karar vermek üzere dosyanın incelemeye alınmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Mustafa Andaç'ın Twitter'daki adresi üzerinden Berkin Elvan ve babası Sami Elvan'ı kastederek, hakaret içeren tweetler attığı belirtiliyor.

Tweetlerde tehdit içeren ifadeler olduğu kaydedilen iddianamede, sanığın söz konusu yazıları kendisinin yazdığını ikrar ettiği aktarılıyor. Sanığın hakaret ve tehdit suçunu işlediğinin sabit olduğu belirtilen iddianamede, Andaç'ın "hakaret", "tehdit" ve "kişinin anısına hakaret" suçlarından 1 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Haberin Devamı