Gazete Vatan Logo

Berberler pazar günü açık mı 2023? Berberler 1 Ocak’ta kapalı mı, çalışıyor mu, hangi gün berberler ne zaman kapalı?

Ticaret Bakanlığı, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde daha önce alınan ve 1 Ekim 2022'de uygulanması planlanan kararın 1 Ocak 2023'e ertelendiğini açıklamıştı. 1 Ocak 2023 tarihine az bir süre kala berberler de vatandaşlar da “Berberler pazar günü açık mı 2023? Berberler 1 Ocak’ta kapalı mı, çalışıyor mu, hangi gün berberler ne zaman kapalı?” sorularına yanıt arıyor.

Berberler pazar günü açık mı 2023? Berberler 1 Ocak’ta kapalı mı, çalışıyor mu, hangi gün berberler ne zaman kapalı?

Ticaret Bakanlığı tarafından, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde aldığı karar bir kez daha ertelendi. Daha önce 1 Ekim 2022'de uygulanması planlanan karar, valilikler ile meslek kuruluşları arasındaki istişare süreçleri için daha uzun bir zamana ihtiyaç duyulmasından dolayı 1 Ocak 2023'e ertelenmişti. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kararın ertelendiğini duyurdu. Berberler pazar günü açık mı 2023, kapalı mı? Berberler ne zaman kapalı?

Berberler pazar günü açık mı 2023, 1 Ocak’ta berberler kapalı mı?

Bakanlıktan yapılan açıklamalara ve ticaret odalarının yapmış olduğu duyurulara göre 1 Ocak 2023'ten itibaren Pazar günü planlanan kapanma uygulaması 6 ay daha ertelenerek 1 Temmuz 2023'te başlayacak. 

Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı. Söz konusu işletmelerin haftanın hangi günü, hangi şartlarda kapanacağının belirlenmesi ise yerel ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda, ilgili meslek kuruluşlarının görüşü alınmak suretiyle Valiliklere bırakıldı. Ancak, valilikler ile meslek kuruluşları arasındaki istişare süreçleri için daha uzun bir zamana ihtiyaç duyulmasından dolayı Ticaret Bakanlığı, uygulama başlangıç tarihini 1 Ocak 2023 olarak değiştirildi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Aralık ayı olağan meclis toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kararın Temmuz 2023 tarihine ertelendiğini duyurdu. Özgener, "Kuaför, berber ve güzellik salonlarının haftada 1 gün kapalı kalma kararına ilişkin itirazımızı daha önce birçok kez dile getirerek, ilgili kurumlar nezdinde girişimlerimizi yaptık ve takip ettik. Gelinen son aşamada, bugün Ticaret Bakanlığı ile yaptığım görüşme neticesinde Ticaret Bakanlığımızın 1 Ocak itibariyle uygulamaya alacağını açıkladığı bu kararın, 1 Temmuz 2023'e ertelendiği bilgisini aldım. Dileğimiz söz konusu yönetmeliğin iptal olmasıdır" dedi.

Haberin Devamı