Gazete Vatan Logo

Bendeniz kimdir, kaç yaşında? Bendeniz Cenk Eren kavgasının nedeni ne? İşte Bendeniz'in biyografisi...

Geçtiğimiz günlerde Cenk Eren'in bir röportajındaki sözlerine, Bendeniz’den sert tepki gelmişti. Ünlü şarkıcı Bendeniz'in, "Bazı densiz sanat camiasından arkadaşlara sesleniyorum" şeklindeki cevabı magazinde gündem oldu. Peki, Bendeniz kimdir, kaç yaşında? Bendeniz Cenk Eren kavgasının nedeni ne? İşte Bendeniz'in biyografisi...

Bendeniz kimdir, kaç yaşında? Bendeniz Cenk Eren kavgasının nedeni ne? İşte Bendeniz'in biyografisi...

Cenk Eren ile Bendeniz arasında yaşanan polemik internette gündem oldu. Cenk Eren'in röportajındaki sözlerine tepki gösteren Bendeniz'e Cenk Eren'den cevap gecikmedi. Magazin gündemine oturan tartışmanın ardından Bendeniz'in biyografisi araştırılıyor. Peki, Bendeniz kimdir, kaç yaşında? Bendeniz Cenk Eren kavgasının nedeni ne? İşte Bendeniz Cenk Eren tartışmasının perde arkası ve Bendeniz'in biyografisi hakkında merak edilenler...

BENDENİZ CENK EREN TARTIŞMASI

Cenk Eren, bir röportajında, “Oturmalı masa düzeninde konser vermemizde ne gibi bir sakınca olabilir?” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlere, Bendeniz’den sert tepki geldi.

Ünlü şarkıcı, “Bazı densiz sanat camiasından arkadaşlara sesleniyorum. Lan bu kadar mı aç kaldınız? Milyonlar cebinizde, kudurmak niye? Bir sürü çaresiz insan varken, vicdanınız yoksa etrafınızdan utanın” diyerek, gönderme yaptı.

‘Kudurmak’ kelimesini Bendeniz’e iade ettiğini belirten Eren, sosyal medya hesabından cevap verdi:

“Kalbinin bu kadar kötü olduğunu inan bilmiyordum. Oralar açılsın ki müzisyenler ve orada çalışan garson-komiler ekmeklerini kazansınlar. İlk günden beri elimden geldiğince kendi orkestramla ilgili gerekenleri yapıyorum. Sen üç kuruş için sabaha kadar emek veren bu insanları sevmiyor musun?”

Haberin Devamı

BENDENİZ KİMDİR? İŞTE BENDENİZ'İN BİYOGRAFİSİ

Türkiye onu Bendeniz olarak tanıdı. Gerçek adı Deniz Çelik olan ünlü sanatçı 1973 yılında İsviçre'de dünyaya geldi.

Bendeniz; İstanbul Erenköy Kız Lisesi’nden mezun oldu. Lise öğreniminin ardından üniversite eğitimi için doğduğu ülkeye yani İsviçre’ye gitti. Büro işleri alanında bir meslek yüksekokulunu bitirdi.

Bir arkadaşının doğum gününde şarkı söylerken keşfedildi ve böylece müzik dünyasına adım attı. 1993 yılında Neslihan Yargıcı’nın yaratıcılığını yaptığı “Abajur kız” imajıyla ilk albümünü çıkardı. Neslihan Yargıcı’yla tanıştığı gün “Merhaba ben Deniz” dedi ve adı Bendeniz oldu. 1993’te ‘abajur kız’ olarak hayatımıza girdi. Garo Mafyan, Zeynep Talu gibi müziğin önemli isimleriyle çalışan Bendeniz ilk albümü ile yurtiçi ve yurtdışında ciddi başarılara imza attı.

Haberin Devamı

1994 yılında Harun Kolçak ile birlikte Biz adlı bir maxi single albümü yayınladılar. Albümdeki, "Elimde Değil" adlı parça yılın en iyi slow parçaları arasına girdi.

Türk pop müziğinin klasik albümlerinden sayılan çalışmanın ilk klibi “Ya Sen Ya Hiç” dünyanın en prestijli müzik kanallarından Mtv’de yayınlanan ilk Türk klibi oldu ayrıca Mtv’nin müzik yarışmasında Türkiye’yi temsil ederek ayrı bir başarı kazandı. Albümden “Ağlıyayım mı?”, “Sen Kaybettin”, “Müjdeler Ver” gibi çok sayıda hit çıktı. Bir süre Türkiye’nin ilk kadın futbol takımı Dostlukspor’da oynadı.

İlk albümün kazandığı başarı “Bendeniz II” adlı ikinci albümünü getirdi. Türkiye’nin önemli sanatçılarıyla çalıştı. Harun Kolçak, Emel Müftüoğlu, Demet Sağıroğlu, Ümit Sayın gibi isimlerin vokalleriyle destek olduğu albümün düzenlemeleri Ozan Çolakoğlu, Murat Yeter ve yıllar önce kaybettiğimiz değerli müzik adamı Onno Tunç‘un elinden çıktı. İlk albümünde olduğu gibi bu albümde de oniki şarkıdan onbirinin söz ve müziğini yazdı.

Haberin Devamı

1996 yılında çıkardığı “Bendeniz III”de bu defa temposu yüksek parçalar yer aldı.

Bendeniz Albümleri:
1993 – Bendeniz I
1995 – Bendeniz II
1996 – Bendeniz III
1998 – Bendeniz’den
1999 – Kurtulamıyorum
2001 – Zaman
2003 – Demedim mi
2005 – Aşk Yok mu Aşk
2006 – Değiştim
2009 – Olsun
2011 – Benden İzler