Gazete Vatan Logo

Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücreti nedir? 2018 bedelli askerlik şartları

Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücreti nedir? Sorusunun yanıtı gündemde sıkça araştırılıyor. Binlerce kişinin merak ettiği 2018 yılı bedelli askerlik şartları ne oldu? İşte bedelli askerlik konusunda yapılan son dakika açıklamalar...

Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücreti nedir? 2018 bedelli askerlik şartları

Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücreti ile ilgili son dakika gelişmeler haberimizde yer alıyor. Bedelli askerlik yaşı 27 ve ücreti 20 bin iddiaları doğrulanmadı. Bedelli askerlik şartlar hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Bedelli askerlik açıklaması:

Bedelli askerlik konusunda herhangi bir çalışmanın olup olmadığı sorusuna AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti'nin şu ana kadar söz verip de yapmadığı hiçbir düzenlemenin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerlik konusunun bir ihtiyaç olduğunu belirttiğini anımsatan Turan, "Dolayısıyla Meclis açıldıktan sonra ilk işlerden bir tanesi bu olacaktır. İçeriği ile ilgili bakanlığımız çalışacaktır. Bedellinin de şahsi kanaatim o dur ki Ekim ayı gibi gündeme geleceğini kaydetmek istiyorum." dedi.

Bir gazetecinin, muhalefetin sunulan kanun teklifi ile "OHAL'in kalıcı hale getirildiği" eleştirisinde bulunduğunu hatırlatması üzerine Turan, "Görmediği kanun teklifine 'Hayır' diyen bir muhalefet, makul bir muhalefet değildir. Görüp inceledikten sonra bunun OHAL'in devamı olmadığına kanaat getirmelerini ümit ediyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı