Gazete Vatan Logo

Bedelli askerlik sınıflandırma grubu nedir? Bedelli askerlik sınıf grubu 1, 2, 3 rakamları ne anlama geliyor?

Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı. Sonuçlarını öğrenen hükümlüler sonuç kısmında yazan bedelli askerlik sınıf grubu 1, 2, 3 rakamlarının ne anlama geldiğini sorguluyor. Peki Bedelli askerlik sınıflandırma grubu nedir?

Bedelli askerlik sınıflandırma grubu nedir? Bedelli askerlik sınıf grubu 1, 2, 3 rakamları ne anlama geliyor?

Bedelli askerlik sınıflandırma grubu nedir, Bedelli askerlik sınıf grubu 1, 2, 3 rakamları ne anlama geliyor? Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik hizmeti çerçevesinde silah altına alınacak yükümlülerin celp dönemleri ile birlik yerlerinin belirlendiğini açıkladı.  MSB'den yapılan açıklamada, "Bedelli askerlik hizmeti kapsamında 2023 yılında silahaltına alınacak yükümlülerin celp dönemleri ile birlik yerleri belirlendi. Sonuçlar e-Devlet kapısından ve Askerlik Şube Başkanlıklarından açıklanmıştır." denildi. Söz konusu duyurunun ardından bedelli askerlik yerlerini sorgulayanlar Bedelli askerlik sınıflandırma grubunun ne olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar…

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMA GRUBU NEDİR?

Birinci grupta kimlerin ikinci ve üçüncü grupta kimlerin askere alınacağı tamamen sistemsel olarak belirlenmektedir.

Bir celp dönemi için toplam alınacak askerlerin %90'ı birinci grupta %10'u ise ikinci ve üçüncü grupta askere alınmaktadır.

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMASI NASIL VE NEYE GÖRE BELİRLENİR?

Haberin Devamı

Sınıflandırma işlemleri, günün gelişen şartları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak yükümlülerin bilgileri ve Asker alma Genel Müdürlüğünce belirlenen seçim kriterleri esas alınarak bilgisayar üzerinden icra edilir.