Gazete Vatan Logo

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Askerlik şubelerinde uzun kuyruklar devam ediyor. Bedelli askerlik yapmak isteyen vatandaşlar merakla sorguluyor. Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Bedelli askerlik başvuruları ne zaman bitiyor?

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Bedelli askerlik başvuruları için son gün. Askerlik şubelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Hulusi Akar tarafından 24 saat hizmet verileceği duyurulan askerlik şubelerinde kuyruklar oluşmaya devam ediyor. Bedelli askerlik yapmak isteyenleri ödeyeceği ücret ise 15 Bin TL...

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Bedelli askerlik başvuruları 3 Kasım 2018 tarihinde sona erecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı.
1. E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak.
2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'tek tip askerlik' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'na konuk olduğunda yeni askerlik sisteminin detaylarıyla ilgili konuşmuştu: İşte o açıklama:

"Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz.

Öğretmen, hakim, doktor, akademisyen, sporcu gençlerimiz var. Onların meşguliyetlerin dikkate alarak en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyor. Kısa sürede sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Yakın sürede yürürlüğe sokmaya çalışacağız.".