Gazete Vatan Logo

Baykal'a rağmen

İhraç tehdidi işe yaramadı Sarıgül'ün Mersin mitingine 18 CHP milletvekili katıldı

Solun ve siyasetin odağına dönüşen miting nedeniyle Mersin'de iki gün boyunca adeta CHP ve Sarıgül rüzgarı esti. Mersin şehiriçi minibüslerine Sarıgül posterleri asılırken, balıkçılar tezgahdaki balıkları "Hamsi'yi çabuk tüketin, Sarıgül'ün mitingine gideceğiz" diye satışa sundu...

Havanın yağışlı olmasına rağmen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün mitingi büyük ilgi gördü. 18 milletvekili ve çok sayıda eski milletvekili Sarıgül'ün Mersin çıkarmasında yanındaydı. Metropol Meydanı'nda 25 bin kişiye seslenen Sarıgül, genel merkez yönetimini "Baronlar" diye tanımladı ve "Sayın Genel Başkanım" diye hitap ettiği Deniz Baykal'a meydan okudu:

"Sayın Baykal, gücün varsa, demokrasiye inanıyorsan, ya herro ya merro. İktidar uğruna kendi kardeşlerini, evlatlarını feda eden sultanlar döneminin, CHP'nin kurduğu cumhuriyetle ortadan kaldırıldığını sanıyordum. Mustafa Kemal'in partisi sultanların partisi olamaz. CHP, padişahların partisi olamaz. CHP halkın partisidir, dikta partisi olamaz. Sayın Baykal, benim için harcadığı enerjiyi AKP'ye karşı harcasaydı şimdi iktidar olurdu."

Baykal'a, "Etrafındaki kılavuzları, yağcıları bir kez daha gözden geçir" diye seslenen Sarıgül, "CHP tıkandı. Noter huzurunda Mersin'de, Adıyaman'da, Samsun'da, her ilde, meydanlara 09.00 ile 17.00 arasında sandık kuralım. Bir seçimmiş gibi. Halk Baykal derse ben senin yanındayım. Ama halk Sarıgül derse lütfen gereğini yapın" dedi. Sarıgül, ihraç sürecinin başlatılmasını değerlendirirken de, "Çocuk yaramazlık yapsa bayram günü affedilir. Baykal, bayram günü raporu açıkladı. Geleneklerimize uymadı. Uymadığı için de barajın altında kaldı" dedi.

Benim biyografimde Başbakan yazacak
Sarıgül Mersin'e gelen örgütle görüşen Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek'i de, "İthal Mersin Milletvekili" diye tanımladı. Sarıgül, "Biyografimde 'Anamuhalefet Partisi Lideri' yazmayacak, 'Başbakan' yazacak" dedi ve sözlerini, "Korkunun ecele faydası yok" diye bitirdi.

Hangi zalim bu bayrağa engel olur
CHP Genel Merkezi'nin parti amblemi ve bayraklarını yasaklama girişimine de değinen Sarıgül, "İşte halkım, getirmiş bayrağını taşıyor. Hangi zalim engel olacakmış görelim. Emanetin sorumluluğunu istiyorum" dedi.

CHP'li 18 milletvekili Sarıgül'ün yanındaydı
Mitingi, eski TRT spikerlerinden Mesut Mertcan sundu. Sarıgül'ün konuşma yapacağı otobüsten sürekli mitinge katılan milletvekillerinin isimleri anons edildi. Bu milletvekilleri, "Yürekli insan" diye otobüsün üstüne davet edildi.

Mitinge biri bağımsız 17'si CHP'li toplam 18 milletvekili katıldı: CHP'li milletvekilleri şunlar: Erdoğan Kaplan (Tekirdağ), Turan Tüysüz (Şanlıurfa), Hasan Aydın (İstanbul), Ahmet Güryüz Ketenci (İstanbul), Mehmet Tomanbay, Muzaffer Kurtulmuşoğlu, İsmail Değerli (Ankara), Muharem Eskiyapan (Kayseri), Zübeyir Amber (Hatay), Sefa Sirmen (Kocaeli), Vedat Melik (Şanlıurfa), Ersoy Bulut ve Hüseyin Özcan (Mersin), Ferudun Ayvazoğlu (Çorum), Muharrem Toprak (İzmir), Nejat Gencan (Edirne), Mehmet Siyam Kesimoğlu (Kırklareli). Bir süre önce CHP'den istifa ederek bağımsız kalan Mardin Milletvekili Muharrem Doğan'ın da seçim bölgesinden 15 otobüs dolusu CHP'li ile Mersin'e gelerek Sarıgül'e destek vermesi dikkati çekti. Ayrıca çok sayıda eski milletvekili ile eski ve yeni belediye başkanı da mitinge katılanlar arasında yer aldı: Onur Kumbaracıbaşı, Sabri Ergül, Celal Topkan, Halit Dikmen, Ali Haydar Şahin, Mahmut Keçeli, Selahattin Çolak, eski DSP'liler Rıdvan Budak, Ali Tekin ve eski ANAP'lı Feridun Pehlivan. Eski Gençlik Kolu başkanları Halis Toraman ve Hasan Belovacıklı da hazır bulundu. Bu arada mitinge katılması beklenen Adnan Keskin bir nikaha katılacağı gerekçesiyle katılmadı. Katılacaklar arasında adı geçen Ankara Milletvekili Yakup Kepenek de telgrafla mazeret bildirerek mitingte bulunmadı.

CHP katılanları kamerayla 'fişledi!'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sarıgül'ün mitingiyle ilgili gelişmeleri evinden takip etti. Genel Sekreter Önder Sav'ın mitinge katılan milletvekili ve partililerin "parti suçu" işleyeceği yönündeki uyarısı nedeniyle yönetim, mitinge katılanları tespit edebilmek için kamerayla kayıt yaptı. Kayıt için değişik açılardan çekim yapan 6 kamera kullanıldığı iddia edildi. Genel Merkez yönetimi daha önce açıkladığı gibi mitinge katılan milletvekilleri ve partilliler hakkında "partinin yasakladığı bir eyleme katılmak" suçundan disiplin işlemi başlatmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı