Gazete Vatan Logo

‘Batı DEAŞ’ın yanında’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan meclisinde konuştu: Batı şu anda DEAŞ’ın yanındadır. Bunların elinde yakaladığımız silahların, Batı menşeli olduğunu tespit ettik. Bütün bunlar İslam dünyasına karşı yapılıyor

‘Batı DEAŞ’ın yanında’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Pakistan parlamentosunda gerçekleştirilen Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumunda konuştu. Terörle mücadelede Batı ülkelerinin tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi:

‘İslam’a karşı savaş’

Terör örgütleri karşısındaki dayanışma ve iş birliğimizi yaygınlaştırarak devam ettirmemiz gerektiğine inanıyorum. El Kaide ve onun bir parçası olarak ortaya çıkan DEAŞ gibi terör örgütleri, Müslümanlara zarar veren, İslam’a karşı yürütülen savaşın aracı olan yapılardır. Şu anda Türkiye olarak bizler, DEAŞ’a karşı çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi yılmadan, usanmadan vermeye devam edeceğiz. Çünkü bu örgütün İslam ile yakından uzaktan alakası yoktur. İslam’a bunların verdiği zararı kimse vermiyor. Peki bunların yanlarında kimler var? Batı şu anda DEAŞ’ın yanındadır. Bunların elinde yakaladığımız silahların, Batı menşeli olduğunu tespit ettik, gördük, görüyoruz. Bütün bunlar kime karşı yapılıyor. Dikkat edelim İslam dünyasına karşı yapılıyor. Bölünen Suriye, Irak, Libya, Afganistan. Hep bu ülkeler. Ondan sonra bakıyorsunuz Afganistan ile Pakistan vuruşturuluyor. Pakistan terörle mücadele ediyor. Terörden kendisini kurtarabildi mi, kurtaramadı.

Haberin Devamı

‘Katil sürüleri’

Müslüman, bir sokulduğu yerden bir daha sokulmamalıdır diye inanıyorum. Müslüman kanı dökmekten başka hiçbir maharetleri olmayan bu katil sürülerini, en kısa zamanda İslam aleminden ve tüm dünyadan söküp atmalıyız. Aksi takdirde ne Türkiye ne Pakistan ne İslam dünyası ne de insanlık huzura kavuşacaktır.

‘Farklılıkları kaşıyorlar’

“Terör örgütleri, Müslümanlar arasındaki tefrikaları, farklılıkları kaşıyarak kendilerine taban bulmaya çalışıyorlar. Müslümanları yaşadıkları bu zelil durumdan kurtarmak için İslam toplumlarının arasında kol gezen mezhepçilikten etnik ayrımcılığa kadar tüm istismar vesilelerini ortadan kaldırmalıyız. Bizim dinimizde mezhepçilik var mı? Yok. Herhangi bir mezhebin mensubu olabilirsiniz ama onların üstünde dini mübini İslam vardır. Dini mübini İslam’da birleşmeye mecburuz. Tıpkı Muhammet İkbal’in dediği gibi ‘Harekette birlik olmazsa fikirde birlik faydasızdır.

Haberin Devamı

15 Temmuz teşekkürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Savaşı sırasında binlerce Pakistanlının yardıma geldiğini, 1999 depremi ve 2014 Soma maden faciası sonrası da destek verdiğini anlatarak, “15 Temmuz terörist darbe girişiminin ardından, Pakistan bizim yanımızda yer alan ilk ülke oldu. Pakistan, FETÖ’nün faili olduğu 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki duruşuyla, ikinci Kurtuluş Savaşı’nda da Türk milletinin yanında yer aldığını göstermiştir” dedi. Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile düzenledikleri ortak basın toplantısında da “Pakistan’ın bu duruşunu ve samimiyetini unutmayacağız. Şu anda bizler FETÖ terör örgütü, PKK, PYD, YPG, DHKP-C, DEAŞ gibi terör örgütleri ile yoğun bir mücadele veriyoruz. Aynı şekilde terörle mücadelede Pakistan’ı da bizler yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.

Şerif: Türk halkı örnek alınmalı

Pakistan Başbakanı Şerif, ortak basın toplantısında şunları söyledi: Türk halkının son derece takdire şayan şekilde ve yüksek kararlılıkla demokrasiye karşı gerçekleştirilmek istenen darbe karşısında durması bizi gerçekten etkilemiştir. Türk halkının ortaya koyduğu sağlam irade diğer ülkeler tarafından örnek alınmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Erdoğan’ın karizmatik ve vizyoner liderliği altında ilerlemeye ve müreffeh bir noktaya doğru adım atmaya devam edecektir.

Haberin Devamı