Gazete Vatan Logo

Başkandan iki suç daha!

SHP'li Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, halk yararına icraatlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor

HALKA `bedava su verdiği' gerekçesiyle hakkında dava açılan ve yaptığı hizmetlerle gündeme gelen İzmir'in Dikili İlçesi Belediye Başkanı Osman Özgüven'in son icraatı Dikili'ye İspanya'daki gibi modern bir plaj projesi oldu. Gelecek yıl hizmete girmesi planlanan `beach club'ten, Dikili halkı yine ücretsiz yararlanacak.

Belediyenin imkanlarını vatandaşların yararına sunduğu, 10 tona kadar sudan para almadığı için hakkında dava açılan ve Türkiye'nin gündemine oturan SHP'li Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, halk yararına icraatlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Özgüven, şimdi de yıllardır Dikili'nin merkezinde bulunan ancak vatandaşlara kapalı olan sahildeki moteli yıkarak, açılan sahili modern bir beach club'a dönüştürüyor. Müştemilatıyla birlikte önümüzdeki yıl tamamlanacak olan beach club da, ilçedeki diğer hizmetler gibi halk yararına çalışacak ve giriş ücretsiz olacak. Vatandaş, beach clubta bulunan soyunma kabinlerinden ise 1 YTL karşılığında yararlanabilecek.



Dikili'nin 40 km uzunluğunda bir sahil şeridine sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Bu sahil şeridinde irili ufaklı otel, motel, restorantlar, plaj tesisleri bulunuyor. Ancak bunlar çok düzensiz ve ilkel. Dikili'nin girişinde Atatürk Bulvarı'nın denizle kesiştiği yerde yıllardır kötü görünen bir motel vardı. Yıktık. Onun yerine vatandaşların denizden yararlanabileceği bir beach club yapacağız. Tesis bitince Dikili'ye gelenler daha kente girer girmez İspanya'daki gibi modern bir plaj tesisiyle karşılacaklar" diye konuştu.

12 BİN NÜFUSA GÖRE PARA

Öte yandan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in, yaptığı hizmetler nedeniyle yargılanmasını konu alan haberler üzerine Dikili Belediyesi'nin santralleri tebrik ve destek telefonları yüzünden kilitlendi. Başkan Özgüven, hizmetlerine aynı şekilde devam edeceğini ifade etti. Sadece Belediye Başkanlığı yaptığını anlatan Özgüven şunları söyledi:

"Benimle ilgili haberler basında yer aldıktan sonra büyük bir ilgi gördüm. Ancak ben sadece görevim olan belediye başkanlığını yapıyorum ve bunu da halkın kendi imkanlarıyla yapıyorum. Yaptığım ekstra bir şey yok. Halk için çalışıyorum. Bunu yapmam suç olarak değerlendiriliyorsa suç işlemeye devam edeceğim. Çok sayıda insan telefonla ulaşıyor ya da internet üzerinden çıkan haberlerin yorumlarını okuyorum. Büyük bir çoğunluk bana destek veriyor, bir kısmı da eleştiriyor. Ancak şunun bilinmesi lazım. Dikili'nin asıl nüfusu 12 bin, yazın bu nüfus 150 binin üzerine çıkıyor. Ben bütün bu hizmetleri bana 12 bin kişiye göre gönderilen parayla yapıyorum. Eleştirenlerin bu noktada düşünmesi lazım. Yani önce gönderilen para yaz nüfusuna ve yaz aylarına göre artsın, ondan sonra eleştirsinler beni. Ama tabii ki eleştirenin de, tebrik edenin de başımızın üstünde yeri var."

SORUŞTURMALAR HEP ONU BULUYOR

Dikili'de 12 Eylül 1980 yönetiminin ardından ilk seçimlerde SHP'den belediye başkanı seçilen ve iki dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra ara veren Osman Özgüven bu boşlukta CHP İzmir İl Başkanlığı da yaptı. Son seçimlerde bu kez yeniden SHP'den seçilen Özgüven hizmetlerden ve projelerinden dolayı bugüne kadar çok sayıda soruşturma geçirdi ama ceza almadı. Belediye Başkanlığı koltuğuna ilk kez 1984 yılında oturan Özgüven, ilk olarak ilçenin Kordonboyu'nda gün batımında güzel bir renk veriyor diye kaldırımları kırmızı yaptı. Muhalifleri `kızıl kaldırımla komünizm propagandası yapıyor' diye şikayet edince soruşturmaya uğradı. Ardından Dikili'de yaptığı bir parka suikast sonucu öldürülen İsveç Başbakanı Olof Palme'nin adını verdi. Dönemin kaymakamı, Palme'nin komünist olduğunu ileri sürerek parkın adını kabul etmedi ve yine soruşturma açıldı.

Özgüven'in en çok soruşturma geçirdiği konu ise Midilli Adası ile birlikte alanında bir efsane olan Dikili Barış ve Dostluk Festivali oldu. 8 yıl aralıksız düzenlenen festivale Bahriye Üçok'tan Uğur Mumcu'ya, Erdal İnönü'ye kadar çok sayıda düşünür, bilimadamı ve sanatçı konuk oldu. Bu festivaller sırasında Dikili'ye Yunanlılar geldi diye, kendisi Midilli'ye gitti diye, Grup Yorum'u konuk etti diye çok sayıda soruşturma geçirdi.

Özgüven son olarak eski garajın satılması ile ilgili soruşturma geçirdi. Parayla ilgili olarak ilk kez soruşturma geçirdiğini belirten Özgüven, "Yeni garaj yaptım. Eskisinin de parasıyla jeotermalin maliyetini karşılamak için ihaleye çıkarttım. Yaklaşık altı ay kimse talip olmadı. Sonra bir şirket çıktı. İhale ettik ve verdik. Soruşturma geldi. İhaleyi kapalı zarf usülüyle yapmamız gerekiyormuş, biz öyle yapmamışız. Ayrıca şirketin ticaret sicil gazetesinde kuruluşuna ait belgeyi bir hafta sonra vermesi yüzünden soruşturma geldi. Bu haklı bir soruşturma, benim hatam var. Bu da yürüyor bakalım sonucunu bekliyoruz. İhaleyi yeniden düzgün bir şekilde yapacağız" dedi.

İLGİLİ HABERLER

Kömür dağıtsa başına bu işler gelmeyecekti

Haberin Devamı