Gazete Vatan Logo

Başdanışman emekli olmuş

Yolsuzluk iddiaları ve Ermeni soykırımına dair sözleriyle AK Parti’de tartışma yaratan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın emekli olduğu ortaya çıktı.

Davutoğlu’nun başbakan olmasının ardından Ekim ayında Başdanışmanlık görevine atanan Etyen Mahçupyan yaş haddinden dolayı Mart ayı başında görevinden ayrıldı. Mahçupyan, mart ayı başında 65 yaş dolduğu için “kadrolu” görevinden ayrıldı ancak “gönüllü” olarak danışmanlığa devam etti. Bu süreçte Davutoğlu ile de görüşmelerine devam eden Mahçupyan’ın bir süredir Davutoğlu ile de görüşmediği öne sürüldü. Davutoğlu’nun uzun yıllardır tanıdığı Mahçupyan’ın görüşlerine çok saygı duyduğu ancak “Başbakan Başdanışmanı” sıfatıyla yaptığı ve partide de rahatsızlık yapan açıklamalardan “kendisini bağladığı” için rahatsızlık duyduğu da ileri sürüldü. Başbakanlık kaynakları, “Kendisi başdanışman değildir. Resmi bir danışmanlık görevi yoktur” dedi.

Bu arada, PKK kamplarının anlatıldığı ve gösterimi yasaklanan Bakur filminin gösterilmesi için de Mahçupyan’ın devreye girdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı