Gazete Vatan Logo

Başbakan'a ilginç hediye!

'Dünya lideri Erdoğan, milli içkimiz ayran'

Başbakan'a ilginç hediye!

Esnafın Halkbank’tan kullanacağı 1 yıla kadar vadeli kredilerde faiz yüzde 4’e, 1 yıldan fazla olanlarda yüzde 5’e düşürüldü. 1 puanlık kolaylık sağlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan esnafa müjde geldi. TESKOMB (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği) Esnaf Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs’tan itibaren esnafların Halkbank’tan kullanacağı kredilerde faiz indirimine gidileceğini açıkladı.

Erdoğan, “Göreve geldiğimizde faiz oranı yüzde 47’ydi. 1 yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranını yüzde 4’e, bir yıldan fazla olan kredilerde de faiz oranını yüzde 5’e çekiyoruz. Aradaki farkı Hazine karşılayacak. İstihbarat ücretini de kaldırıyoruz. Esnafa hayırlı olsun” dedi.

Halkbank’ın uyguladığı faiz oranı, 1 yıldan kısa vadede 25 bin liraya kadar yüzde 5, 25 bin lirayı aşan kısım için yüzde 6.5; 1 yıldan uzun vadede 25 bin liraya kadar yüzde 6, aşan kısım için yüzde 7.8 seviyesindeydi.



MİLLİ İÇKİYE YAYIK

TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül, Başbakan Erdoğan’a üzerinde ‘Dünya lideri Erdoğan, milli içeceğimiz ayran’ yazılı bir yayık hediye etti. Hediyeye ilişkin Başbakan Erdoğan, “Milli içkimiz ayrandı dedik. Bazı malum kesimler saldırdı. Abdülkadir kardeşim de buraya güzel bir ayran yayığı getirdi ama içi boş. Teşekkürler” dedi.

Kapatılacak Halkbank’a 13.5 milyar $ değer biçiliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “2001’de Halkbank zarar ettiği için kapatılması planlanan bir bankaydı. O kapatılması planlanan Halkbank’a şimdi 13.5 milyar dolar piyasa değeri biçiliyor. 2001’de IMF baskısıyla Halkbank’ın 353 şubesi kapatılmıştı. Şimdi Halkbank ihtiyaçtan dolayı yılda 50 yeni şube açıyor. Bakın nereden nereye geldik” diye konuştu.

Haberin Devamı