Gazete Vatan Logo

‘Başbakan MİT rejimi ile herkesi fişleyecek’

Bahçeli, hükümetin MİT’le ilgili hazırladığı düzenlemeyi eleştirdi: ‘Başbakan, Türkiye’yi, kuracağı MİT rejimiyle baştan ayağa kontrol edecek, dinleyecek, herkesi fişleyecektir’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın MİT kanalıyla Türkiye’de herkesi fişleyeceğini öne sürdü. Partisinin dünkü grup toplantısında kürsüye çıkan Bahçeli, önce Erdoğan’ın Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde yaptığı konuşmayı eleştirdi. Bahçeli, şöyle dedi: “Başbakan samimiyet hakkında, duyunca kulaklarımıza inanamadığımız, “hadi oradan” diyerek, hayretler içinde kaldığımız bazı değerlendirmelerde bulunmuştur. Mısırlı 17 yaşındaki Esma’ya ağlayıp, 15 yaşında 16 kiloya düşerek vefat eden Berkin’e ve annesine meydanlarda yüklenmek, samimiyetsizlik ve merhametsizlik değil midir?”

Meclis’te görüşülen MİT yasa teklifini de değinen Bahçeli, şunları dile getirdi: “MİT’e olağanüstü yetkiler veren kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmektedir. Bu teklif tepeden tırnağa mahsurludur. Başbakan, Türkiye’yi, kuracağı MİT rejimiyle baştan ayağa kontrol edecek, dinleyecek, herkesi fişleyecektir. 1970’li yılların Ziverbey ve Erenköy Köşkü’nü aratmayacak mekânların yeniden ihdas ve inşası çok yakındır. Başbakan ülkemizi istihbarat devletine sürüklemektedir. Kendisini korumak ve bugüne kadar MİT eliyle işlenmiş suçları temizleyerek, emniyete almak amacıyla tedbir geliştirmektedir... Bir yanda MİT Kanununda yapılması düşünülen değişiklerle MİT’e ve mensuplarına hukuki dokunulmazlık getirilirken, diğer yanda bu kurumu Meclis denetimine açma hazırlıkları çelişkiden başka bir şey değildir.”

‘Şarlatan’ demeye devam

Devlet Bahçeli grup toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Reza Zarrab’ın ‘şarlatan’ dediği için kendisine dava açtığının hatırlatılması üzerine ise Bahçeli, “Bu hayırlı bir iştir. Şarlatan sözüne devam edeceğiz. Eğer bir yargı başlarsa, 17 Aralık’a kadar iner” dedi.

Gelmiş geçmiş en başarılı bakan

Başbakan Erdoğan’ın kiminle bozuşursa hemen karalamaya, çamur atmaya yeltendiğini söyledi. Partisinin dünkü grup toplantısında konuşan Bahçeli, şöyle dedi:”Kırk beş yıllık arkadaşının, AKP hükümetleri içerisinde gelmiş geçmiş en başarılı, en şahsiyetli bakanının ismini Ünye Otobüs Terminali’nden sildirmesi, yine partisinde milletvekilliği yapan eski bir milli futbolcunun ismini İstanbul’daki bazı stadyumlardan kazıtması başka türlü nasıl izah edilecektir?”

Haberin Devamı