Gazete Vatan Logo

Başbakan’ın evi uydudan çekilmiş kırmızı kalemle işaretlenmiş

İDDİANAMEYE göre, Yarbay Mustafa Dönmez’in ajandasında uydu görüntüleri bulunuyor, ayrıntılı bir incelemenin ardından bu görüntülerin Başbakan Erdoğan’ın evine ait olduğu anlaşılıyor: “Uydu fotoğraflarında belirtilen adreslerin Ankara ili Keçiören ilçesinde Kuşadası sokak üzerine olduğu , bu adresle alakalı Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden bilgi talep edilmesi üzerine, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nce İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yazılan cevabi mahiyetteki yazıda, Kuş Adası Sokak üzerinde bulunduğu anlaşılmıştır. A4 kağıdına basılı uydu görüntüsü üzerindeki kırmızı kalemle işaretlenmiş binada Başbakan Erdoğan’ın ikamet ettiği teyit edilmiştir.”

Ajandasında Başbakan’ın evinin uydu görüntüleri ile Ankara Zir Vadisi’nde çok sayıda mühimmatın gömülü olduğu yerin krokisi bulanan yarbay Dönmez’in 86 yıl hapsi isteniyor. Dönmez, Zir Vadisi’nde gömülü mühimmatın yerini gösteren krokiyi kendisinin çizmediğini öne sürmüş, silah ve bombaların da kendisine ait olmadığını söylemişti.

Komutanım helikopterle timle gelir kurtarırım seni!

İddianamede Dönmez’in 20 Mart 2008 tarihinde Hasan isimli bir şahısla yaptığı ilginç bir telefon görüşmesine de yer veriliyor. Konuşmada Dönmez, “Emin Hoca’yı (Dönmez’in öğrencisi olduğu, Ergenekon’dan tutuklanan akademisyen Emin Gürses) ziyarete gidiyoruz Kandıra’ya. Eğer pazartesi mesaiye gelmezsem bil ki gitmişken F tipi cezaevine kapatabilirler bizi” diyor. Hasan da buna “Komutanım helikopterle, timle gelir kurtarırım seni” diye cevap veriyor.

Haberin Devamı