Gazete Vatan Logo

Baron'u kahreden ihtimal

8 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alınan baron kalp krizi numarası da yaptı ama...

İstanbul’da önceki gün narkotik polisi tarafından düzenlenen operasyonda Antalya’dan narenciye yüklü bir TIR’a düzenlenen operasyonda gizli bölmelere yerleştirilmiş 250 kilogram eroin ele geçirilmişti. Piyasa değeri 7,5 milyon Euro olan eroinin Avrupa ülkelerine götürülmek istendiği belirlenmişti. Eş zamanlı operasyonda uyuşturucunun sahibi olduğu iddia edilen Vahdet Daş, boşandığı eşi ve erkek kardeşi Servet Daş’ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Zanlıların sorgusu İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’nde sürerken operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı.

Kalp krizi numarası

Büyükçekmece’deki lüks villasında polisi karşısında gören Vahdet Daş “Kalp krizi geçiriyorum” diyerek fenalaştı. Polis tarafından hemen hastaneye götürülen Daş’ın kalp krizi geçirmediği ancak kalbine daha önce stend taktırdığı öğrenildi.

Otomobillere ‘kiralık’ dedi

38 yaşındaki Vahdet Daş’ı İstanbul Narkotik polisinin 8 ay boyunca teknik ve fiziki takip ile adım adım izlediği ortaya çıktı. Vahdet Daş’ın her gün ayrı bir lüks araca bindiği ancak resmi bir işinin olmadığı ileri sürüldü. Daş’ın avukatı müvekkilinin Sultanahmet’te otel işletmeciliği yaptığını iddia etti. Çete üyelerinin üzerlerine kayıtlı olmasına rağmen Daş’ın kullandığı 2 Ferrari’nin de aralarında bulunduğu birbirinden lüks 15 otomobil emniyetin bahçesinde sergilendi. Vahdet Daş emniyetten sağlık kontrolüne götürülürken operasyondan önce kullandığı Ferrari marka lüks araçlarına belki de son kez baktı. Basın mensuplarının “Bu araçlar sizin mi?” sorusuna “Hepsi kiralık. Soruştursunlar. Bunları show amaçlı kullanmayın” dedi.

İspatlanmazsa el konulacak

Vahdet Daş’ın kullandığı ancak tamamının başkalarının adına kayıtlı olan otomobillerin resmi sahipleri hakkında da ayrı bir soruşturma açılacağı bildirildi. Vahdet Daş’ın kiralık olduğunu iddia ettiği otomobiller polis tarafından tek tek incelenecek. Otomobillerin üzerlerine kayıtlı olduğu kişilere yasal işlerinin sorulacağı, bu araçlara alacak gelirlerinin olmadığının ispatlanması üzerine 15 lüks otomobile el konulacağı açıklandı.

İşte lüks otomobil filosu

İşte bazı plakaların harf grubu “V” ile “VD”olan lüsk otomobiller ve fiyatları:

- Ferrari 458 İtalia: 445 bin Euro

- Ferrari F 430: 300 bin Euro

- Range Rover Sport: 130 Bin Euro

- Audi S5: 95 Bin Euro

- Mercedes E 250 Sport: 91 Bin Euro

- BMW 520 D : 90 Bin Euro

- Audi Q5: 87 Bin Euro

- Mercedes E 250 Avantgarde: 80 Bin Euro

- Mini Cooper Clubman: 60 Bin Euro

- Mini Cooper S: 55 Bin Euro

- Audi A1: 45 Bin Euro

- Opel İnsignia: 90 Bin TL

- Lancia Delta: 80 Bin TL

- Alfa Romeo Giulietta: 37 Bin Euro

- Opel Astra: 60 Bin TL

Haberin Devamı