Gazete Vatan Logo

Balyoz tutuklusu Hakim Albay'ın iddianame tepkisi

Balyoz Davası’nın tutuklu sanığı Hakim Albay Ahmet Erdem "Her askerin ve hâkimin yaşadığı gibi şerefimle yaşadım. Bana böyle bir iddianameyi getirseler hemen iade ederdim. Yıllardır oturduğum bu mahkeme kürsüsünden sanal iftiralar ile sanık sandalyesinde oturmak ve savunma yapmak zorunda bırakılıyorum. Bu zulmü tarif etmek için sözler yetersiz kalıyor" dedi.

"İSNAT EDİLEN SUÇ DİJİTAL SAHTE DOSYA VE KANAATA DAYANDIRILMIŞ"

Öğretmenler gününü kutlayarak savunmasına başlayan Erdem, "Cumhuriyet savcısı hakkımda tek bir dijital veriye dayanarak başkaca bir araştırma yapmadan ’Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren ortadan kaldırmak’ suçundan hakkımda cezalandırılmam talebiyle dava açmıştır. İsnat edilen suç tamamen dijital sahte bir word dosyasına ve kanaate dayandırılmıştır. Atılı suçla ilgili somut bir maddi delil dava dosyasında yer almamaktadır. İddia tamamen bir iftira niteliğinde ve asılsız olduğu gibi benim de böyle bir eyleme kişilik olarak katılmam ve karışmam mümkün olmadığından hakkımdaki suçlamaları reddediyorum" dedi.

"TARİFSİZ ZULUM"

37 yıllık askerliğin son 14 yılında askeri mahkeme başkanı görevinde bulunduğunu belirten Ahmet Erdem "Her askerin ve hâkimin yaşadığı gibi şerefimle yaşadım. Bana böyle bir iddianameyi bana getirseler hemen iade ederdim. Yıllardır oturduğum bu mahkeme kürsüsünden sanal iftiralar ile sanık sandalyesinde oturmak ve savunma yapmak zorunda bırakılıyorum. Bu zulmü tarif etmek için sözler yetersiz kalıyor" diye konuştu.

"ASILSIZ İFTİRALARLA DOLU SUÇTAN YAKLAŞIK 6 AYDIR TUTUKLUYUM"

Oraj Harekat Planı’na ilişkin belgelerle suçlanan Erdem şöyle devam etti:

"Sahte bir dijital veri hazırlamak isteyen herkes bu iş için kullanılan bilgisayarların sistem saat ve tarihi ile kullanıcı isimlerini değiştirerek istediği tarih ve saatte istediği kullanıcı adıyla belge üretebilir ve bu belgeler flash diske aktarabilir. Şeref ve haysiyet kavramlarıyla tanışmamış haysiyet cellatları tarafından üretilen, hiçbir maddi delil içermeyen tamamen sahte verilere dayanarak estirilen dijital terör sonucu şüpheli sandalyesine oturtuldum. Asılsız iftiralarla dolu suçtan yaklaşık 6 aydır tutukluyum."

"BALYOZ KAZANINA’ TSK’NİN GÜZİDE PERSONELİNDEN BİR KISMININ ATILDI"

19 Şubat 2011 tarihinde İstanbul Emniyeti’ne gönderilen ihbar içerekli e-posta (e-mail) üzerine 20 Şubat’ta emekli albay tutuklu sanık Hakan Büyük’ün evinin arandığını operasyonun başladığını belirten Ahmet Erdem şöyle devam etti:

"Biraz dikkat ve özen gösterildiğinde, ihbarcı ve mensubu olduğu iftira çetesi ortaya çıkarılacaktır. Üretilen sahte verilerle ’oluşturulan Balyoz kazanına’ TSK’nin güzide personelinden bir kısmının atıldığı, kalan personele de ’Balyoz kazanına’ atılabilecekleri şeklinde tehditvari bir korkunun yaratıldığı ve bu noktadan hareketle Hava Kuvvetleri Komutanlığının ve onun da üzerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kurumsal olarak karanlık güçler tarafından düzenlenmiş bir saldırı altında olduğu anlaşılmaktadır."

"BALYOZ DARBE PLANINA’ EK DELİL YARATILMAYA ÇALIŞILDIĞI ANLAŞILMAKTADIR"

Tutuklu sanık Orgeneral Bilgin Balanlı’ya "1 inci Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi ve Askeri Savcılığı’nda görevli hakim ve askeri savcıların durumlarıyla ilgili bir belge gönderdiğinin" iddia edildiğine dikkat çeken Ahmet Erdem, "Hakim Binbaşı Mustafa Aydın’a ’Bana bir şey olursa eşim, çocuklarım sana emanet demiştim’ Böyle şeyler söylediğim biriyle ilgili bilgi verdiğim iddia ediliyor. Bu dijital verilerin öncelikle tespit edilen kişileri hedef alarak özel maksatla üretildiği ve tamamen iddia olunan ’:Balyoz darbe planına’ ek delil yaratılmaya çalışıldığı anlaşılmaktadır" dedi.

"YARGITAY’A GÖNDERİN"

"Benim 14 yıllık birinci sınıf hakim olarak bu mahkemede yargılanmam mümkün değildir" diyen Erdem taleplerini şöyle dile getirdi:

"Birinci sınıf hakim olarak isnat edilen suç yönünden Yargıtay görevli olduğundan mahkemenizce dosyamın görevsizlik kararı verilerek Yargıtay Başkanlığı’na gönderilmesini talep ediyorum."
Duruşma sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Haberin Devamı