Gazete Vatan Logo

Balyoz hakimleri için soruşturma

11 ve 17 nolu CD’lerle ilgili bilirkişi incelemesi yaptırmayan mahkeme heyeti için HSYK tarafından soruşturma başlatıldı.

Balyoz davasında oraj, suga ve çarşaf gibi eylem planlarının bulunduğu 11 ve 17 numaralı CD’lerin üzerlerindeki el yazılarının sahte olduğuna ilişkin bilirkişi raporu dava dosyasına girdi. Mahkemenin talebi üzerine hazırlanan raporda; CD’ler üzerindeki ‘Or.K.na’ ve ‘K.özel’ yazılarının iddia edildiği gibi eski 1. Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri’ye ait olmadığı, aletle yazıldığı belirtildi. Bu rapor üzerine, davanın sanıkları Nedim Ulusan, Çetin Doğan ve Hakan Büyük avukatları Hüseyin Ersöz aracılığıyla şu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu: Hakimler Ömer Diken, Ali Efendi Peksak, Murat Üründü ve Aytekin Özanlı, imza incelemesi yapan kolluk ve bu CD’leri savcılığa teslim eden Mehmet Baransu ile Emrullah Uslu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusundan bir gün sonra da HSYK’dan soruşturma geldi. HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa, dün müşteki Hüseyin Ersöz’ü dinledi. Önümüzdeki günlerde Balyoz hakimlerinin, CD’leri inceletmeden karar vermeleri nedeniyle ifadeleri alınacak.

Haberin Devamı