Gazete Vatan Logo

Bakandan vatandaşa müjde

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Kıymanın perakende fiyatı 23.70 lira iken 19.60 liraya düştü. Toptan fiyatlarda da 17-18 bandından 14.5-15 bandına düştü. Bu önemli bir düşüş" dedi.


Bakan Eker, İstanbul'da katıldığı konferans öncesi gazetecilerin et fiyatlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Eker, "Öncelik verdiğimiz konu kasaplık-canlı hayvan. Üreticiyi de tükeciyi de bir bütün olarak düşünüyoruz. Kimsenin zarar görmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Alınan önlemlerle et fiyatlarında düşüş olduğunu söyleyen Bakan Eker örnek olarak kıymayı gösterdi.

Eker, "Kıymanın perakende fiyatı 23.70 lira iken 19.60 liraya düştü. Toptan fiyatlarda da 17-18 bandından 14,5 - 15 bandına düştü. Bu önemli bir düşüş.Son 3-4 yıl içinde alınan tedbirlerle et fiyatlarında düzelme görüldü, düşüş oldu" dedi.

Et Balık Kurumu'nun çalışmaları sürdürdüğünü ifade eden Bakan Eker, "Öncelik verdiğimiz konu kasaplık-canlı hayvan. Üreticiyi de tükeciyi de bir bütün olarak düşünüyoruz. Kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Türkiye'de üretecilerin üretimini sürdürmesi, tüketicinin de ucuz ürün alması bizim için önemli" diye konuştu.

Et fiyatlarında yükselişin TSK'nın ihtiyacından kaynaklandığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Eker, "TSK'da tüketiyor, 20 bin ton et tüketiyor yılda. Biz düzenleme görevini Et Balık Kurumu'na veriyoruz. Düzelecek inşallah. Türkiye'de alınan tedbirlerle son 6-7 yıl içinde hayvancılıkta önemli bir gelişme kaydedildi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı