Gazete Vatan Logo

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu sınıf arkadaşı mı? Devlet Bahçeli’nin sınıf arkadaşı kim?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak sınıf arkadaşını görmek istediğini söyledi. Peki, Devlet Bahçeli’nin sınıf arkadaşı kim, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu sınıf arkadaşı mı?

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu sınıf arkadaşı mı? Devlet Bahçeli’nin sınıf arkadaşı kim?

Bahçeli, bütçe görüşmelerine katılmak üzere geldiği TBMM’de, gazetecilerin sorularını yanıtladı. ‘Altılı masa’nın aday belirleme anketine ilişkin soruya Bahçeli, “15 Ocak’a kadar aday belirlemede bir kamuoyu araştırması yaparcasına, ‘Bir anket yapalım, ankette kim çıkarsa ona karar verelim; siz de bu ankete müracaat edilirse katılır mısınız’ dediler. Ben henüz daha cevap vermedim” yanıtını verdi. Bir düşüncesi olduğunu belirten Bahçeli, “Eğer birisi ankette bana gelirse, ‘Altı kişi anket yapıyoruz, siz bu ankette kime evet dersiniz’ derse, o zaman tercihim sınıf arkadaşımdır” dedi.

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu sınıf arkadaşı mı?

Kılıçdaroğlu’yla Bahçeli, üniversitede sınıf arkadaşıydı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun okul arkadaşı olduğunu belirterek, "Başarılı bir öğrenciydi, başarılı bir bürokrat oldu. Şimdi de başarılı bir siyasetçi olmasını bekliyoruz" demişti.

Bilindiği üzere Devlet Bahçeli ile Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Ticari İlimler Akademisi'nde sınıf arkadaşıydı. Kemal Kılıçdaroğlu da Devlet Bahçeli gibi 1948 doğumlu. 

Haberin Devamı

2010 yılında Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı seçildiği zaman Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak başarı dileklerini ilettiklerini anlatan Bahçeli, "Kendileri benim okul arkadaşımdır. Başarılı bir öğrenciydi, başarılı bir bürokrat oldu. Şimdi de başarılı bir siyasetçi olmasını bekliyoruz" demişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun 163 numarayla okuduğu Elazığ Ticaret Lisesi’ni 1967 yılında birincilikle bitirdiği ortaya çıktı.

Elazığ Ticaret Lisesi’nin tozlu raflarından çıkarılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait dosyada, sararmış okul fotoğraflarının yanı sıra, ders notlarının da yer aldığı görüldü. Ticaret Lisesi’nin arşivlerinden çıkan dosyadaki belgelere göre Kılıçdaroğlu'nun ders notlarının 10 üzerinden 8 ila 10 arasında değiştiği ve liseyi okul birinciliğiyle bitirdiği yer alıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun okuduğu dönemde İstasyon Caddesi'nde olan Ticaret Lisesi’nin adı, zaman içerisinde değiştirerek Hulusi Sayın Lisesi oldu. Ticaret Lisesi de Abdullah Paşa Mahallesi’nde yeni yapılan binaya taşındı ve Ticaret Meslek Lisesi adını aldı.

Haberin Devamı