Gazete Vatan Logo

Bağdat Caddesi’nde kasisle hız kesilecek!

İstanbul Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sık sık ölümlü kazaların yaşandığı Bağdat Caddesi’nde hızlı sürücüleri durdurmak için kasis yapılmasına karar verdi...

Bağdat Caddesi’nde kasisle hız kesilecek!

Son zamanlarda ölümlü trafik kazaları ile adı gündeme gelen Bağdat Caddesi’ndeki denetimlerini aralıksız sürdüren İstanbul Emniyeti, sürücülere adeta ceza yağdırdı. Bağdat Caddesi’nde 4’ü motosikletli olmak üzere toplam 6 trafik ekibiyle 24 saat görev yapan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yılın ilk 4 ayında 9 bin 160 trafik cezası kesti. Özellikle sürücülere en çok aşırı hız ceza kesildi. Aşırı hız cezası 3 bin 891 ile toplam cezaların neredeyse üçte birini kapsadı. Hatalı park ve cep telefonu ile konuşma cezaları da en çok ceza uygulanan ihlaller olarak dikkat çekti. Ayrıca kazaların önüne geçilmesi için caddenin belli noktalarında kasis yapılması gündeme geldi. Emniyet yetkililerinden edinilen bilgilere göre caddedeki aşırı hız ihlallerini kontrol altına alabilmek için özellikle aşırı hız yapılan yerlere kasisler konulması planlanıyor.

Bağdat Caddesi’ndeki ceza bilançosu: Aşırı hız: 3 bin 891, hatalı park: Bin 623, cep telefonu ile konuşma: Bin 252, kırmızı ışıkta geçme: 743, emniyet kemeri takmama: 394, alkollü araç kullanma: 163, şerit ihlali: 157, kasksız motosiklet kullanma: 146, modifiye araç: 135, tonaj sınırını aşma: 88 ve dolmuşa fazla yolcu alma: 23.

Haberin Devamı