Gazete Vatan Logo

Azra Bebek Sivas'ta!

Azra Bebek Sivas'ta!

VAN’ın Erciş İlçesi’ndeki Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altından 47 saat sonra çıkarılan 14 günlük Azra bebek, Ankara’da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilerek Sivas’a getirildi.

Ankara’da Dr. Sami Ulus Kadın, Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavi göreden ve pazartesi gününe kadar hastanede kalacağı açıklanan Azra bebek ve annesi Semiha Karaduman, ailenin karar değiştirmesi üzerine dün gece saatlerinde taburcu edildi. Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçak ile Sivas Havaalanı’na indirilen bebek ve annesi, ambulansa konularak, ailenin oturduğu Ahi Emir Caddesi üzerindeki evine getirildi. Azra bebek ve annesini aynı depremde enkazdan çıkan eski Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Karaduman ile diğer yakınları karşıladı.



Depremde enkaz altında kalan Azra bebeğin babası Sinan Karaduman’ın cesedine ulaşılması aileyi yasa boğdu. Cesedin çıkarılması ardından ailenin karar değiştirerek Azra bebek ve annesinin erken taburcu edilmesini istedikleri bildirildi. Bu arada Van’daki işlemlerinin arndından yakınlarına teslim edilen Sinan Karaduman’ın cenazesinin bu sabah kente getirileceği ve öğleleyin Ulu Camii’de kılınacak namaz sonrası toprağa verileceği bildirildi.

BABASININ CENAZESİ DE KENTE GETİRİLDİ

Azra bebek ve 3 aile ferdinin sağ olarak kurtarıldığı Van-Erciş’teki evde depremin 6’ncı gününde cansız bedenine ulaşılan 34 yaşındaki Serdar Karaduman’ın cenazesi, yakınları tarafından karayolu ile Sivas’a getirildi. 14 günlük Azra bebek, annesi Semiha, doktor dedesi Ahmet Karaduman ve eşi Gülsade Karaduman’ın kurtarıldığı enkazda yaşamını yitiren Serdar Karaduman’ın cenazesi küçük kardeşi İsmail Karaduman, eniştesi eski AK Parti İl Başkanı Hakan Akkaş ve bazı yakınları tarafından teslim alındı. Kahramanmaraş Fatih Belediyesi’nin tahsis ettiği cenaze nakil aracına konulan cenaze, uzun bir karayolu yolculuğu sonrasında kente ulaştırıldı. Numune Hastanesi’ne getirilen Serdar Karabulut’un cenazesi yakınları tarafından hastane morguna konuldu. Öğlene kadar morgda kalacak cenaze daha sonra namazının kılınacağı Ulu Camii’ne götürülecek. Öğleleyin kılınacak namaz ardından cenaze Yukarı Tekke Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı