Gazete Vatan Logo

Aybüke Yalçın kimdir, ne öğretmeniydi? Şehit öğretmen Aybüke Yalçın neden öldü, kim öldürdü, nasıl ve ne zaman şehit oldu? Ölümünün 5. Yılı!

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın 5. ölüm yıl dönümünde de unutulmadı. Terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatı ve ölümü bugün bir kez daha gündem oldu. Peki, Aybüke Yalçın kimdir, ne öğretmeniydi? Şehit öğretmen Aybüke Yalçın neden öldü, kim öldürdü, nasıl ve ne zaman şehit oldu?

Aybüke Yalçın kimdir, ne öğretmeniydi? Şehit öğretmen Aybüke Yalçın neden öldü, kim öldürdü, nasıl ve ne zaman şehit oldu? Ölümünün 5. Yılı!

Aybüke Yalçın kimdir, ne öğretmeniydi? Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ölüm yıl dönümünde hayatı araştırılıyor. Aybüke Yalçın neden öldü, kim öldürdü, nasıl ve ne zaman şehit oldu?

Aybüke Yalçın kimdir, ne öğretmeniydi?

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın, 1994 yılında Çorum Osmancık'ta doğdu. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 2016'da Batman'ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı zamanda izci lideriydi.

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın neden öldü, kim öldürdü, nasıl ve ne zaman şehit oldu?

Şenay Aybüke Yalçın, Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör örgütü PKK saldırısında, karne dağıttıktan sonra evine gittiği sırada yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Şehit olmasının ardından mezun olduğu üniversitenin orkestra salonuna adı verildi. Ailesi de kemanını buraya bağışladı.