Gazete Vatan Logo

Atatürk'ün nikahı kıyılacak

'Atatürk'ün Aşkı Latife' adlı kitabın tanıtımı çok tartışılacak gibi görünüyor

Daha önce 'Teyzem Latife'yi kaleme alan Fatih Bayhan, bu kez de Atatürk ve Latife aşkını anlatan çok tartışılacak bir romana imza attı.

ÇOK TARTIŞILACAK TANITIM

Akşam'ın haberine göre; Bayhan, Paradoks Yayınevi'nden çıkan 'Atatürk'ün Aşkı Latife' adlı 17. kitabındaki bilgileri Latife Hanım'ın yakınlarından aldığını, önsözünü de Latife Hanım'ın yeğeninin yazdığını söyledi.

Bayhan kitabı için çok tartışılacak bir tanıtıma da imza atmaya hazırlanıyor. Kitabın 29 Ocak'taki tanıtım kokteyli, Atatürk ile Latife'nin dünyaevine girdikleri İzmir'deki Uşakizade Köşkü'nde aynı odada yapılacak. Tanıtımda Atatürk ile Latife Hanım'ı tiyatro oyuncuları canlandıracak ve temsili bir nikah kıyılacak.

TEPKİLERE HAZIRIM

Kitabında Latife Hanım'ın yakınlarından aldığını öne sürdüğü Atatürk'ün aşk hayatına dair çok özel detayları kitabına aktardığını belirten Bayhan, kitap ve temsili nikah törenine tepkiler gelebileceğini ancak tepkiyi aşktan anlamayanların göstereceğini öne sürdü. Bayhan, 'Aşk romanıyla birlikte iki aşığın resmi olarak bir araya gelmelerinin töreni anlamında nikahı temsilen bir etkilnlik yapmak istedik, nikahın yapıldığı gün ve aynı odada canlandırmak istedik. Hayatının en önemli karar anıdır, yeniden temsil etmeye çalışacağız, aralarındaki aşkın 89 yıl sonra ölümsüzleştirilmesini sağlamış olacağız' dedi.

TİYATROCULAR İMZA ATACAK

Fatih Bayhan, Latife Hanım'ın yakınlarından aldığı çok özel bilgilere dayanarak yazdığını belirttiği kitabında, Atatürk'ün evlendikten 2.5 yıl sonra ayrılma kararı aldığı Latife'yi unutamadığını şu ayrıntıyla ortaya koyduğunu öne sürüyor: Ayrıldıktan sonra Dolmabahçe Sarayı'ndaki davetlere mutlaka Latife Hanım'ın kız kardeşi Vecihe Hanım'ı davet ediyor. Yine bir davette Mustafa Kemal, Vecihe Hanım'a balkonda 'Vecihe halimi görmüyor musun? Bunca kalabalığa rağmen yapayalnızım' diyor. Vecihe hanım da ona 'Paşam ayrılmak sizin kararınız, Latife orada yalnız siz burada...' deyince Mustafa Kemal şu yanıtı veriyor: 'Sorma Vecihe bir eşeklik ettim.'

Haberin Devamı