Gazete Vatan Logo

Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri ve en güzel Atatürk fotoğrafları!

19 Mayıs 1919, yeni Türk Devleti’nin doğuşuna zemin hazırlayan sürecin başlatıldığı gün olarak tarihe geçti. 19 Mayıs 1919, Türk milletinin tam bağımsızlık ve özgürlük umutlarını inanca dönüştürecek kurtuluş ateşinin yakılıp Milli Mücadele’nin başlatıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıktığı günü “Ben, 1919 senesi Mayıs’ı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde, maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım. Ben Türk ufuklarından birgün kesinlikle bir güneş doğacağına, bunun hararet ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki bunu âdeta gözlerimle görüyordum.” diyerek büyük özverilerle yürütülen Millî Mücadele sonrasında kurulan cumhuriyeti hürriyetin, bağımsızlığın, egemenliğin yılmaz bekçileri olarak gördüğü Türk gençliğine emanet etmiştir. Biz de 19 Mayıs'ın 102 yıldönümünde Atatük'ün 19 Mayıs sözlerini ve Atatürk'ün fotoğraflarını derledik. İşte Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri ve en güzel Atatürk fotoğrafları!

Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri ve en güzel Atatürk fotoğrafları!

Bugün işgal altındaki İstanbul’dan Anadolu’ya uzanan yolculuğun yıldönümü... Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni Samsun'a ayak basarak başlattığı mücadelenin 102. yılı kutlanıyor. 19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan şanlı direnişin tarihidir. Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun başlangıç noktasıdır. Biz de 19 Mayıs'ta Atatük'ün 19 Mayıs sözlerini derledik. İşte Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri ve en güzel Atatürk fotoğrafları!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak ulusal kurtuluş mücadelesine giden yolda ilk adımı attığı gün olan 19 Mayıs anlamlı etkinliklerle kutlanıyor. Milli Mücadele tarihimizin 102. yılını geride bıraktığımız bugünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs'ı; “Türkiye ve Türk halkı, bağımsızlığını ve varlığını ortadan kaldırmaya yönelik acı darbeler karşısında kaldığı gün insanlık dünyasında hiçbir dayanak noktasına sahip bulunmuyordu. Yalnız ve ancak kalp ve vicdanındaki karar ve imana güvenerek, ya bağımsızlığına sahip ve egemen olarak yaşamaya veyahut ölmeye karar verdi. Bu kararın doğal gereği olmak üzere milli mücadelesine başladı” diyerek Milli inanç ve kararlılıkla yürütülen İstiklal Mücadelesi sonrasında ulaşılan sonucu Türk Gençliğine emanet etmiştir.

Haberin Devamı

ATATÜRK'ÜN 19 MAYIS VE GENÇLİK İLE İLGİLİ SÖZLERİ

"Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."

"Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız."

"Başımıza neler örülmek istenildiği ve nasıl karşı koyduğumuz ve daha doğrusu milletin arzu ve emellerine uyarak ve onun yardımıyla nasıl çalıştığımız görülmeli ve gelecek kuşaklar için ibret ve uyanıklığı gerektirmelidir. Zaten her-şey unutulur. Fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır; geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktedir!"

Haberin Devamı

"Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz."

"Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum”

"Ben, sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim."

''Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir..''

"Milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak!"

"Sizler, yeni Türkiye’nin geç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir."

Haberin Devamı

"Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir."

"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."

"Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklali kurtarılmaz. Türk milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır. 19 Mayıs güven, sevinç, hareket günüdür."

“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.”

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

Haberin Devamı

"Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı… Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız."

"Hayatta tam mutluluk ve esenlik ancak gelecek kuşakların şerefi, varlığı, esenliği için çalışmakta bulunabilir."

"Asla şüphe yoktur ki cumhuriyetin gelecek evlâtları, bizden daha çok bolluğa ve rahata kavuşmuş ve mutlu olacaklardır."

Atatürk Orman Çiftliği bölgesi, 19 Mayıs kutlamaları
Atatürk Orman Çiftliği bölgesi, 19 Mayıs kutlamaları