Gazete Vatan Logo

Atak harekât!

Atak harekât!

Şırnak’ta tümen komutanlığına roketatarla ateş açan PKK’lılar polis karşılık verince kaçtı. Teröristlerin kaçtığı dağlık alanı Atak helikopterleri ateş altına aldı.

Şırnak’ta 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı önündeki polis noktasına PKK’lı teröristler dün saat 13.00 sıralarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Polislerin anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmazken, yoğun ateş altında kalan teröristler bölgeden kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için polis özel harekat timlerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Havadan-karadan
Dağlık alana kaçan PKK’lı teröristlerin bulunduğu bölgeler 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Atak taarruz helikopterleri tarafından yoğun ateş altında alındı. Bölgedeki operasyonlar havadan ve karadan gün boyu devam etti.
Yük trenine bombalı saldırı
Muş-Elazığ seferini yapan 53011 sefer sayısı yük trenine PKK’lı teröristler dün saat 11.30’da Bingöl’ün Solhan ile Muş arasında bombalı saldırı düzenledi. PKK’lılar raylara yerleştirdikleri bombayı, trenin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, trenin 4 vagonu devrildi. Saldırı nedeniyle demiryolu kapanırken, kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.
Hizan Kaymakamlığı tüm iş makinelerine el koydu
Terör örgütü PKK son zamanlarda yeni bir yöntem geliştirdi. Karayollarında asker ve polise tuzaklama yaptıkları hendekler için, belediyelerin ve belediyelere bağlı taşeron şirketlerin iş makinelerini kullanmaya başladı. Son olarak Siirt’te yola döşenen patlayıcı, askeri aracın geçtiği sırada patlatıldı ve 8 asker şehit oldu. Bunun üzerine Bitlis’in Hizan Kaymakamlığı harekete geçti. Hizan’da dün sabah bazı evlere baskınlar düzenledi, Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Kader Sönmez gözaltına alındı. Hizan Kaymakamlığı kararıyla da ilçede bulunan tüm iş makinelerine polis el koydu.

Haberin Devamı