Gazete Vatan Logo

Assos ve Troya tünelleri ücretli mi, nerede, açıldı mı? Assos - Troya ( Ayvacık - Küçükkuyu) tünelleri ile geçiş kaç dakika?

Assos ve Troya Tüneli nerede, Assos ve Troya tünelleri ücretli mi, geçiş kaç dakika? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki yol ve Assos, Troya Tünelleri'nin açılışını gerçekleştirecek. Peki, Assos ve Troya tünelleri ücretli mi, nerede, açıldı mı? Assos - Troya ( Ayvacık - Küçükkuyu) tünelleri ile geçiş kaç dakika? 

Assos ve Troya tünelleri ücretli mi, nerede, açıldı mı? Assos - Troya ( Ayvacık - Küçükkuyu) tünelleri ile geçiş kaç dakika?

'Assos ve 'Troya' tünellerinin açılmasının bölgedeki turizm hareketliliğine, ekonomisine, lojistiğine katkı sağlaması bekleniyor. İki tünelin açılmasıyla karbon salınımının da yıllık 3 bin 65 ton azalması öngörülüyor. Küçükkuyu Tünelleri, dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ege'ye ve Akdeniz'e açılan kapısı olacak.

Assos Troya tünelleri açıldı mı?

11 Ekim Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle katılacağı törenle açılacak. 

Assos Troya tünelleri nerede? 

Çanakkale-İzmir kara yolunun Ayvacık ilçesi ile Küçükkuyu beldesi arasındaki Kazdağları rampaları geçişinde.

Assos - Troya (Ayvacık - Küçükkuyu) tünelleri ile geçiş kaç dakika? 

Tünellerin açılmasıyla birlikte 50 dakika süren yol, 5 dakikaya inecek.

Assos – Troya Tünelleri kaç metre?

'Assos' 1700 metre uzunluğunda, Troya 4 bin 17 metre uzunluğunda yapıldı.

Çanakkale - İzmir karayolunun Ayvacık - Küçükkuyu arası dağ, deniz ve termal turizminin bir arada yaşandığı bölge olması nedeniyle trafik akışının sağlıklı olması büyük önem arz etmekteydi.

Haberin Devamı

Kazdağlarındaki tehlikeli yolda güven sağlayan 9.63 km Ayvalık - Küçükkuyu Bölünmüş Yolu ve İkiz tünelleri açılınca 50 dakikalık zorlu yolculuk bu sayede 5 dakikalık konforlu seyahate dönüşecek. Ayrıca tek şeritli ve tırların yoğunlukla kullandığı keskin virajlara sahip olan bir yoldu. Çanakkale'yi İzmir'e bağlayan bir yol olduğu için araç trafiğinin yaşandığı bu yolda sollama yapılamıyordu. Örneğin bir kamyon yavaş gidiyorsa arkasındaki tüm araçlar yavaş gitmek zorunda kalıyordu. Kamyonların, tırların ve trafiğin çok yoğun olduğu bir bölge olan Kazdağı rampaları şimdi daha konforlu bir hale getirildi.