Gazete Vatan Logo

Aselsan’ın Uludere raporu Meclis’te

Gök: Göz göre göre ölmüşler

ANKARA - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde Uludere’de 34 kişinin yaşamını yitirdiği olayı incelemek için kurulan alt komisyon, hava harekatının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Heron görüntülerini, Genelkurmay Başkanlığı ve Aselsan’dan gelen uzmanlar eşliğinde izlemişti. Milletvekilleri, Aselsan uzmanlarından ayrıca yorumlarını yazıya döküp rapor halinde sunmasını istedi. Talep edilen o rapor Meclis’e ulaştı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Aselsan’ın Heron görüntülerinin dakika dakika yorumlanmasını içeren yaklaşık 10 sayfalık raporunu değerlendirirken, “Aselsan uzmanlarının raporu ile bizim görüntüleri izledikten sonra kamuoyu ile paylaştığımız bilgiler birebir örtüşüyor” dedi.

CHP’li Gök, Aselsan’ın raporunda Türkiye’den sınıra gidişin net olarak görüldüğünü, bunların insan ve yük hayvanı olduğunun belirlenebildiğini söyledi. Aselsan raporunun kamuoyu ile paylaştıkları bilginin doğru olduğunu gösterdiğini anlatan Gök, “İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak vicdanımızla baş başa gerçeğin açığa çıkması için çalışıyoruz. Aselsan raporuna baktığımda Türkiye’den Irak’a giden insanların sınır ticareti yapan insanlar olduğunun değerlendirilmemesi vahim bir hata olarak ortada duruyor. Bu kadar net tespit edilmiş hareketliliğin böyle bir facia ile sonuçlanması ölenlerin göz göze öldüğünü ortaya koyuyor” dedi.

Haberin Devamı