Gazete Vatan Logo

Artçı deprem ne kadar sürer? 10 ilde artçı depremler devam edecek mi? En son ne zaman artçı oldu?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Onbinlerce insanın hayatını kaybettiği bölgede binlerce bina yıkıldı. Artçı depremlerin sürdüğü bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor. AFAD ve Kandilli artçı depremleri duyuruyor. Peki artçı deprem ne kadar sürer? En son artçı deprem nerede, kaç büyüklüğünde oldu?

Artçı deprem ne kadar sürer? 10 ilde artçı depremler devam edecek mi? En son ne zaman artçı oldu?

Artçı deprem ne kadar sürer, tetikleyici mi sorularının yanıtı merak ediliyor. Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Adana, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa'da büyük yıkıma neden olan depremde çok sayıda bina yıkıldı. Can kayıplarının devam ettiği bölgede artçı sarsıntılar da devam ediyor.

ARTÇI DEPREM NE KADAR SÜRER?

Artçı deprem, meydana gelen büyük depremlerin ardından oluşur. Yerkabuğunda deprem sonucu oluşan alt tabakaların iyice yerleşmesini sağlar. Maraş depremi, Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde kırılmamış bir segmentte meydana gelmiştir. Yıkıcı iki büyük deprem sonrası 6,6'lık bir artço sarsıntı olmuştur. Artçı depremlerin ne kadar süreceği bilinmemektedir. 2017'de Bodrum Kos'ta meydana gelen depremin ardından 9009 artçı sarsıntı olmuştur.

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDECEK Mİ?

Deprem uzmanlarına göre bu büyüklükte depremlerin ardından artçı depremlerin olabileceği söylenmektedir.

EN SON ARTÇI DEPREM NE ZAMAN NEREDE OLDU?

AFAD ve Kandilli, son depremler listesinde artçı depremlere de yer vemektedir. İşte en son artçı depremler...

Haberin Devamı