Gazete Vatan Logo

Aralık davasında salonu terk ettiler

25 Aralık kumpas davasında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın da arasında bulunduğu bazı sanıklar yargılamanın adil olmadığını iddia ederek salonu terk etti

Aralık davasında salonu terk ettiler

25 Aralık soruşturmasında kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği iddia edilen Fethullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakub Saygılı’nın da aralarında bulunduğu 69 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, Mali Şube Yardımcısı Kazım Aksoy’un da arasında bulunduğu 10’u tutuklu 18 sanık ve taraf avukatları katıldı. Davanın başlamasının ardından davaya katılma talebinde bulunan Ekrem Eray Arda’nın avukatı, “Müvekkilim 17-25 Aralık ihanet ve intikam operasyonunun mağdurudur” dedi.

Avukatın bu sözlerine sanıklar ve avukatları tepki gösterince mahkeme salonunda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Tutuklu bir sanığın ayağa kalkarak tepkisini devam ettirmesi üzerine mahkeme başkanı sanığın duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle salondan attırdı. Jandarmalar tarafından çıkarılan sanık, “Rüşvetin adı ihanet olmuş” diye bağırdı.

‘İfadeler mevcut’

Sanığın salondan çıkarılmasının ardından iddianamenin okunmasına geçildi. 1453 sayfa olan iddianamenin özetinin okunmasına tepki gösteren sanıklar ve avukatlar okunan bazı ifadelerin iddianamede olmadığını iddia etti. Özeti hazırlayan üye hakim okunan ifadelerin tamamının iddianamede mevcut olduğunu söyleyince aralarında Yakub Saygılı’nın da bulunduğu bir kısım tutuklu sanık, adil yargılama yapılmadığını belirterek jandarma eşliğinde salonu terk etti. İddianamenin okunmasının ardından duruşma ertelendi.

Haberin Devamı