Gazete Vatan Logo

AÖF sınav soru ve cevapları yayınlandı! (AÖF final sınavları)

AÖF sınav soru ve cevapları yayınlandı mı? Sorusunun yanıtı merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyordu. 26-27 Mayıs'ta milyonlarca öğrencinin girdiği AÖF final sınavının soru ve cevapları yayınlandı. Bu gelişme sonrası gözler sonuçlara çevrildi. Peki AÖF sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

AÖF sınav soru ve cevapları yayınlandı! (AÖF final sınavları)

2018 yılı AÖF final sınavları 26-27 Mayıs tarihlerinde yapıldı ve milyonlarca aday ter döktü. Gözler AÖF sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağına çevrilmişti ve beklenen haber geldi.

AÖF SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

AÖF final sonuçları için heyecan dorukta. Milyonlarca aday 26-27 Mayıs tarihlerinde yapılan AÖF sınavlarının sonuçlarını bekliyor. AÖF sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren on beş gün içerisinde erişime açılıyor.

Sınav sonuçları adreslere postalanmıyor, adaylar sonuçlarına AÖF resmi internet sitesi üzerinden öğrenci girişi yaparak ulaşabiliyor.

AÖF PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.

Haberin Devamı