Gazete Vatan Logo

AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme tarihi ne zaman?

Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri ne zaman başlıyor? AÖF harç parası hangi bankaya yatırılacak? AÖF kayıt için gerekli olan harç parası ödeme işlemi nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme ile ilgili detaylar yazımızda!

AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme tarihi ne zaman?

AÖF final sınavı sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler 2016- 2017 öğretim yılı bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerini yapacaklar. Anadolu Üniversitesi’nin açıklamış olduğu akademik takvime göre;

Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Tarihi

Kayıt işlemleri, ders ekle/sil işlemleri 13 Şubat 2017 tarihinde saat 09:00 itibariyle başlayacak. 24 Şubat 2017 saat 17:00’da sona ermiş olacak.

Belirtilen tarihler içerisinde öğrenciler, ders ekleme- çıkarma işlemlerini internet üzerinden yapacaklar. Geçen dönem kalmış olunan dersler var ise ilk olarak kalınan dersler seçilecektir. Daha sonra da kredi miktarının yettiği kadar dönem dersleri seçilecektir. Bir dönemde bulunan ders sayısından fazla ders seçimi yapan öğrenciler, seçmiş oldukları ders başına ekstra bir ödeme yapacaklardır.

AÖF Harç Ücretleri Ne Kadar?

AÖF harç ücretleri her programa göre değişiklik göstermekle beraber genellikle 290 liraya denk gelmektedir. AÖF öğrencileri parayı yatırdıktan sonra bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerini yapabileceklerdir. Kaydın yapılması için ilk olarak gerekli harcın yatırılması gereklidir.

Haberin Devamı

AÖF Kayıt Yenileme Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak?

Kayıt yenilemek için ödenecek olan harç ücretleri için dört yöntem vardır. Belirlenen bu dört yöntem dışında herhangi bir havale ya da EFT gibi ödeme yöntemi kabul edilmemektedir. Belirlenen dört yöntem aşağıdaki gibidir;

Vakıfbank Şubeleri Aracılığı İle Ödeme

Herhangi bir Vakıfbank Şubesine gidilerek T.C. kimlik numarası ve kayıt yaptırılacak olan program belirtilerek ödeme işlemi gerçekleştirilebilir.

Telefon Bankacılığı İle Ödeme Yöntemi

Vakıfbank’ın internet müşterisi iseniz;

-444 0 724 Vakıfbank telefon bankacılığını arayınız.

-Bankacılık hizmetlerini ardından Vakıfbank müşteri numaranızı tuşlayınız.

- 8 haneli internet şifrenizi giriniz ve müşteri temsilcisine bağlanarak ödeme işleminizi yapabilirsiniz.

Vakıfbank İnternet Bankacılığı İle Ödeme

Vakıfbank İnternet Bankacılığı kullanıyorsanız, bankanın internet sitesinden internet bankacılığı hesabınıza giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra ödemeler kısmından eğitim ve sınav ödemeleri seçeneğini ardından üniversite harç işlemlerini seçiniz. Daha sonra AÖF ödemeler kısmından T.C. kimlik numaranızı yazın. Açılan sayfada program türünüze bağlı olarak ödenmesi gereken tutarlar görünecek ve sizden onaylama işlemi yapmanız istenecektir. Onay sonrasında ödeme ile ilgili dekontunuzu almış olursunuz.

Haberin Devamı

Vakıfbank ATM Aracılığı İle Ödeme

Vakıfbank ATM’leri ile kartsız ve kartlı olmak üzere iki tür ödeme seçeneği bulunmaktadır.

Kartsız Ödeme

ATM’lerde giriş tuşuna basılarak ‘’ Ödemeler’’ seçeneğinden ‘’Üniversite’’ işlemi seçilir. Ardından ATM ekranında gözüken AÖF kodu ile T.C. kimlik numarası eksiksiz olarak girilir. Borçların listelenmiş oldu ekranda kayıt yaptırılacak olan program seçilir ve tahsilat işlemi gerçekleştirilir.

Kart İle Ödeme

Vakıfbank’a ait olan kartınızla ATM üzerinden giriş yaptıktan sonra ödemeler kısmında yer almakta olan ‘’Üniversite’’ işlemi seçilir ve ekranda görünmekte olan Anadolu Üniversitesi AÖF kodu girilir. Sonrasında T.C. kimlik numaranızı da girdikten sonra karşınıza borçların listelendiği bir ekran gelecek. Buradan kayıt yaptırmak istediğiniz program seçiniz ve tahsilat işleminizi gerçekleştiriniz. Bu yöntem sayesinde dilerseniz başkasının ödemesini de kişiye ait bilgileri girerek gerçekleştirebilme imkanınız vardır. Kart ile ödeme işleminizi gerçekleştirdikten sonra işleminizin tam olarak sonuçlanmış olduğundan emin olunuz ve ödemeye ilişkin ATM tarafından verilen makbuzu ödeme yapmış olduğunuzu belgelemek amacı ile saklayınız.

Haberin Devamı

2017 AÖF Sınav Tarihleri

Bahar dönemi ara sınavları: 15- 16 Nisan 2017

Bahar dönemi dönem sonu sınavları: 27-28 Mayıs 2017

Tek ders sınavı: 15 Temmuz 2017