Gazete Vatan Logo

Annelerin PKK’ya isyanı gittikçe büyüyor

PKK’nın dağa götürdüğü çocuklarını bırakması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 5 gün önce oturma eylemi başlatan aile sayısı dokuza ulaştı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki eyleme dün de Dicle Üniversitesi Muhasebe Bölümü 2’nci sınıfı öğrencisiyken 7 ay önce PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen Veysel Çapa’nın ailesi ve 14 yaşındayken 3 yıl önce örgüte katılan M.O.’nun aileleri de katıldı.

Oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, Miraç Kandili nedeniyle dün de ziyaretlerine geldi ve dua etti. Yaşadıkları dramı Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anlatan anneleri dinleyen milletvekilleri Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, gözyaşlarını tutamadı.

Demirtaş’a çağrı

8 Nisan günü kız kardeşi S.U.’nun PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen abla Sevim Uçakay, kız kardeşinin getirilmesi için BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a seslenerek şöyle dedi:

“Bir ses çıksın, susarak neyi halledecekler? Selahattin Demirtaş gelsin, konuşsun. Kendi çocuğu nerde? Dizinin dibinde. Niye susayım? Yeter artık. ’Halkım için mücadele edeceğim’ diyor, ben de onun halkıyım. Benim derdim, kız kardeşim nerde? Tabii kendi çocukları Amerika’da okuyor. Benim kız kardeşim nerde? Dağ başında? Gelip derdime derman olsunlar. ’Kızım ne derdin var?’ diye sorsunlar. Sustum yeter, ben 40 gündür bunun acısını çekiyorum. Benim kız kardeşimi bana getirsin.”

Eronat’ın iddiası

Sevim Uçakay’ın konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan AK Partili Milletvekili Mine Lök Beyaz da, ailelere destek çağrısı yaparak, “İşte bu kız çocuğunun ablası gibi herkes çocuklarını istese artık bu iş bitecek” dedi.

AK Partili Oya Eronat ise, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursal Aydoğan’ın, burada eylem yapan ailelere “Gurur duyun çocuklarınız dağa çıkıyor” dediğini öne sürerek, “Eğer çok gurur duyuyorsan dağa gidenlerle, bir tane kızın var onunla birlikte dağa çık diyorum” diye konuştu.

PKK saldırdı: Üç yaralı

PKK’lılar önceki akşam Diyarbakır- Bingöl karayolunu 3 ayrı noktadan kesti. Olayın duyulması üzerine bu 3 noktaya güvenlik güçleri sevk edildi. Güvenlik güçlerinin gelmesiyle birlikte, çevrede pusu kuran teröristler uzun namlulu silahlarla ateş etmeye başladı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışmada ölen ve yaralanan olmazken, 2 zırhlı aracın hasar gördüğü belirtildi. Teröristler uzaklaşırken, karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Karayolunda kontrollü olarak sağlanan ulaşımın aksaması için PKK’lıların yolu kestiği bölgelerde önlem alan güvenlik güçlerine dün saat 13.00 sıralarında bombalı ve havai fişekli saldırıda bulunuldu. Saldırıda 3 güvenlik görevlisi yaralandı.

BDP Diyarbakır İl Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise dünkü çatışmanın, güvenlik güçlerinin Lice- Hani kırsalında operasyon yapması nedeniyle çıktığı ileri sürüldü. BDP’nin açıklamasında, “Ayrıca kırsal alanda geniş çaplı yeni bir operasyonun başlatıldı bilgisine ulaşmış bulunmaktayız” denildi. Halka, operasyon bölgesine gitmeleri çağrısı da yapıldı.

Mayın patladı

Öte yandan, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde inşaatı süren karakola kum taşıyan 2 kamyonun geçişi sırasında daha önceden yola döşenen mayın patlatıldı. Mayının patlaması sonucu yaralanan 2 şoför Beytüşşebap Devlet hastanede tedavi altına alınırken, bölgede operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı