Gazete Vatan Logo

Anneler günü ne zaman, kaç gün kaldı? Bu sene Anneler Günü mayıs ayının kaçında?

Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü tarihi araştırılıyor. Annelerine hediye alma yatışına girenler Anneler Günü’ne kaç gün kaldı sorusunun yanıtını sorguluyor. Dünyada ve Türkiye’de farklı tarihlerde kutlanan Anneler günü eski Yunan mitolojilerine kadar gidiyor. Antik Romalılar ise ilkbahar festivallerini bereket ile simgeleşen Kibele adına düzenliyordu. Bu isim de mitolojide çoğu zaman anne figürü ile bağdaştırılmıştır. Peki, Anneler günü ne zaman, Bu sene Anneler Günü mayıs ayının kaçında?

Anneler günü ne zaman, kaç gün kaldı? Bu sene Anneler Günü mayıs ayının kaçında?

Modern dönemde ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi. Her yıl Mayıs içerisinde Pazar gününe denk gelen bu özel gün için hazırlıklar yapılmaya başladı. Peki, Anneler günü ne zaman, kaç gün kaldı? Bu sene Anneler Günü mayıs ayının kaçında?

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN 2023?

Türkiye'de ve birçok ülkede Anneler Günü Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanıyor. Buna göre Anneler Günü 14 Mayıs 2023 Pazar günü kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ TARİHİ

Anneler Günü, bir gelenek olarak değerlendirildiği dönemlerde yani Antik Yunanların Yunan mitolojisinde yer alan anne rolünü üstlenmiş Rhea onuruna verşken ilkbahar festivallerine dayanıyor. Antik Romalılar ise ilkbahar festivallerini bereket ile simgeleşen Kibele adına düzenliyordu. Bu isim de mitolojide çoğu zaman anne figürü ile bağdaştırılmıştır.

Modern dönemde ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

Haberin Devamı