Gazete Vatan Logo

Anneler Günü ne zaman? İşte en güzel ve anlamlı Anneler Günü sözleri...

Anneler Günü her yıl Mayıs ayında kutlanıyor. 2020 yılı Anneler Günü kutlamaları corona virüsün gölgesinde geçecek. Pek çok kişi Bugün Anneler Günü mü? Anneler Günü ne zaman? sorularını araştırıyor. İşte Anneler Günü hakkında bilmeniz gerekenler ve en güzel ve anlamlı Anneler Günü sözleri...

Anneler Günü ne zaman? İşte en güzel ve anlamlı Anneler Günü sözleri...

Mayıs ayı ile birlikte Anneler Günü internette en çok merak edilen konuların başında geliyor. Bugün Anneler Günü mü? Anneler Günü ne zaman? soruları sıklıkla araştırılıyor. Biz de Anneler Günü hakkında merak edilenleri sizin için derledik. İşte Anneler Günü tarihçesi ve en güzel Anneler Günü mesajları...

Anneler Günü her yıl Mayıs ayında kutlanıyor. 2020 yılı Anneler Günü kutlamaları corona virüsün gölgesinde geçecek. Bu yıl çoğumuz Anneler Günü'nde diğer yıllardan farklı kutlama yapacak. Anneleri yanında olanlar ise daha şanslı. Uzakta olanlar için ise biraz buruk bir Anneler Günü olacak. Hiçbir şey annelerimizle birlikte kaliteli zaman geçirmenin yerini tutamaz ancak onları korumak için Anneler Günü'nü uzaktan kutlayabilir ve tüm gün onunla online olarak vakit geçirebilirsiniz.

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler Günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. 2020 yılında Anneler Günü 10 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da İlkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

Haberin Devamı

BARIŞA ADANAN BİR GÜN OLARAK KUTLANDI

Anneler Günü ile ilgili ilk resmi kutlama önerisi, Amerika'da 1872 yılında Julia Ward Howe tarafından barışa adanan bir gün olarak tasarlanarak Boston'da yürüyüşle başladı.

Philadelphialı Anna Jarvis, annesinin ölüm yıl dönümü olan mayıs ayının ikinci pazarının Anneler Günü olarak kutlanması için 1907'de kampanya başlattı. Bir sene sonra bu gün Philadelphia'da kutlanmaya başlandı.

TÜRKİYE'DE İLK ANNELER GÜNÜ

Anneler Günü kutlamaları 1911'de hemen her ülkeye yayıldı. ABD Başkanı Woodrow Wilson, 1914 yılında resmi bir açıklamayla mayıs ayının ikinci pazarını Anneler Günü olarak duyurdu. Türkiye'de ise Anneler Günü ilk kez 9 Mayıs 1955'te kutlandı.

DÜNYA'DA ANNELER GÜNÜ

Anneler Günü Dünya'da farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. Örneğin; Norveç Şubat'ın ikinci Pazar günü, Yunanistan 2 Şubat, Gürcistan 3 Mart, Ermenistan, Afganistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Makedonya, Romanya gibi ülkeler 8 Mart, Birleşik Krallık Birleşik Krallık Büyük Perhizin dördüncü Pazarı kutluyor. Bahreyn, Mısır, Irak, Katar gibi Arap Yarımadası’ndaki ülkeler 21 Mart Ekinoksunda, ABD, İsviçre, Estonya, Ekvator, Bangladeş, Kolombiya, Belçika gibi pek çok dünya ülkesi de Türkiye gibi Mayıs ayının ikinci Pazar gününde Anneler Günü'nü kutluyor.

Haberin Devamı

EN ANLAMLI ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

En değerli varlıklarımız olan annelerinizi mutlu etmeniz için en güzel ve anlamlı Anneler Günü sözlerini derledik.

- Benim için her şeye katlanan, her zaman yanımda olan, değeri biçilemeyen dünyanın en güzel annesine . Anneler günün kutlu olsun.

- Sevgili anneciğim, bir gün umarım bana gösterdiğin sevgi ve sabrı sana gösterebilme şansım olur. Anneler günün kutlu olsun.

- Anne seni seviyorum.Belki sevgimi her zaman gösteremiyor olabilirim ama sen bunu daima biliyorsun.Anneler günün kutlu olsun.

Haberin Devamı

- Ben gülünce gülen, ağladığımda ağlayan benim için yaşayan dünyadaki en büyük şansım benim biricik annem Anneler günün kutlu olsun.

- Evimin neşesi, dünyamın güneşi, mutluluğum, huzurum en büyük servetim sensin benim canım Annem. Anneler günün kutlu olsun.

- Ah o tatlı gülüşüne. Sevecen gözlerine, şefkatli yüreğine, hele birde yavrum deyişine ölürüm senin Annem. Anneler günün kutlu olsun anneciğim.

- Kuzey rüzgarı da esse, kopsa da fırtına, sığınacağım tek liman sensin annem, Hakkını nasıl öderim, Başımı dizlerine koymaya geldim..

- Gökyüzünden bir yıldız kayar, dilek tutarız Annem gözlerini kapar bütün dilekleri benim içindir. Ellerinden öperim... Anneler Günün Kutlu Olsun.