Gazete Vatan Logo

Ankara'da operasyon: 41 gözaltı

Ankara'da uyuşturucu satıcılarına yönelik başlatılan Yakut kod adı verilen operasyonda 41 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 10 kilo hint keneviri ve 11 adet ecstacy hap ele geçirildi.

Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği tarafından yapılan açıklamada, hafta başında başlatılan seri operasyonlarda Ankara'da uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan bir grubun ele geçirildiği bildirildi.

Yakut adı verilen operasyonda uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan toplam 41 kişi gözaltına alınarak sorgulandı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 10 kilo 400 gram hint keneviri, 11 adet Ecstacy hap, uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 710 TL ve 1000 sahte ABD Doları, 69 kök hint keneviri bitkisi ve 1 adet uyuşturucu tartısı ele geçirildi.

Bu kişilerden kullanıcı olduğu belirlenen 26'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 15'i, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Narkotik polisi ele geçirilen uyuşturucu ile yaklaşık 5 bin kişinin zehirlenebileceğini ifade etti.

Haberin Devamı