Gazete Vatan Logo

Ankara'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş açıkladı! 65 yaş ego kartı kalktı mı ?

Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, düzenleme olmaması durumunda, 15 Ekim'de tüm illerde ücretsiz binişlerin kaldırılmasına karar vereceklerini söyledi. Özel Halk Otobüsleri Birliği, artan maliyetleri gerekçe göstererek Ankara'da 65 yaş üstü dahil ücretsiz taşımayı sonlandırıyor, haberlerinin ardından Ankaralı 65 yaş üstü vatandaşlar arama motorlarına yöneldi ve Ankara’da 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma kalktı mı? sorusuna yanıt arıyor. EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş’tan açıklama geldi.

Ankara'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş açıkladı! 65 yaş ego kartı kalktı mı ?

Ankara'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, "Özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma esnafının kanunlara ve ilgili yönetmeliklere uymasını istiyoruz, uymamaları halinde de sözleşmelerden ve mevzuattan gelen hakkımızı kullanacağız" dedi.

Alkaş katıldığı bir etkinlikte, basın mensuplarının, Ankara'daki özel halk otobüsü şoförlerinin 65 yaş üstünü ücretsiz taşımama kararına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Alkaş'ın açıklaması şöyle:

"Sayın Başkanımız kanunun kendisine verdiği yetkiyle 62. madde çerçevesinde gelir azaltıcı, gider artırıcı ve bütçe denkliğini bozan bir nitelikte olduğu kabul edilen önergeyi veto etti. Bu çerçevede biz bütün araç işleticilerinin, özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma esnafının kanunlara ve ilgili yönetmeliklere uymasını istiyoruz, uymamaları halinde de sözleşmelerden ve mevzuattan gelen hakkımızı kullanacağız. Gerekli cezai işlemler yapılacaktır."

Ankara'da ücretsiz ulaşım tartışması devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşımayan özel halk otobüslerinin trafikten men edileceğini duyurmuştu. 

Haberin Devamı