Gazete Vatan Logo

Android ağda kayıtlı değil hatası neden olur, nasıl çözülür? Ağda kayıtlı değil hatası düzeltme nasıl yapılır?

Telefonunuzu internete bağlamak istiyor ancak ağda kayıtlı değil hatası alıyorsanız bunun pek çok sebebi olabilir. Ağda kayıtlı değil hatasını çözmek için birçok yol vardır ve bunları tek tek denemek gerekir. Her yöntem çözüme götürmeyebilir. Ancak ağda kayıtlı değil hatasının nedenleri bulunduğunda çözüm de kolay olacaktır. Hadi gelin ağda kayıtlı değil hatasının neden olduğuna, nasıl çözüleceğine birlikte bakalım.

Android ağda kayıtlı değil hatası neden olur, nasıl çözülür? Ağda kayıtlı değil hatası düzeltme nasıl yapılır?

Android ağda kayıtlı değil hatası neden olur, nasıl düzeltilir sorularının yanıtı merak ediliyor. Gündelik hayatta karşımıza çıkan ve telefondan internete bağlanmaya çalışırken görülen ağda kayıtlı değil hatasını çözmek için birçok yol vardır. Bu yöntemlerden birisi çözüme götürecektir. Bir ağa kayıtlı olunmadığını gösteren ağda kayıtlı değil hatası nedir, neden olur?

AĞDA KAYITLI DEĞİL HATASI NEDİR?

Ağda kayıtlı değil hatası kullanıcının sim kartını yanlış takmasından dolayı olabilir. Sonuç olarak hata, internete bağlanmaya çalıştığımızda sorun yaşanılan anlarda karşımıza gelir.

ANDROİD AĞDA KAYITLI DEĞL HATASI NEDEN OLUR?

Cihazın belirli bir ağa bağlanamadığında "ağda kayıtlı değil" hatası verir. İşte en yaygın nedenleri...

Yanlış ağ bilgileri:

Android cihazınızda yanlış ağ bilgileri girilmişse cihaz ağa bağlanmayabilir. Bu bilgiler şunlardır: ağ adı (SSID), şifre, IP adresi ve DNS ayarlarıdır.

Cihazın ağa bağlanması yasaklanması:

Kullanıcı kaynaklı sorunların başında gelir. Cihazın ağa bağlanmasının engellenmesi ya da yasaklanması, cihazın MAC adresinin ağ yöneticisi tarafından yasaklanmış olması, cihazın ağ yöneticisi tarafından manuel olarak engellenmiş olması gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

Haberin Devamı

Firewall ayarlarını kontrol edin

Android cihazınızda ya da telefonunuzda geçişi yasaklanmış bağlantıları engelleyebilir. Bu yüzden firewall ayarlarını ağa bağlanmak için yeniden gözden geçirin.

Ağ sinyali

Sinyal zayıf ise telefonunuzun ağa bağlanması güçlük çekebilir. Cihazın sinyal kalitesini yükseltmek için farklı bir konuma geçin.

Servis sağlayıcı sorununu düzeltin

İnternet servis sağlayıcınızda bir sorun varsa internete bağlanmayabilir. İnterneti nereden aldıysanız o servisi arayın ve sorunu öğrenin.

DNS Ayarlarını kontrol edin

Eğer DNS ayarları yanlış yapılandırılmışsa, cihazınız internete bağlanamayabilir. Lütfen DNS ayarlarını kontrol edin ve gerekirse varsayılan ayarlara geri döndürün.

AĞDA KAYITLI DEĞİL HATASI ÇÖZÜMÜ NEDİR?

Ağda kayıtlı değil hatasının en yaygın çözümleri şunlardır:

Haberin Devamı

Wifi bağlantısını kontrol et: Cihazın wifi ile bağlantısını güncel tutun ve kontrol edin. Wifi şifresini doğru girdiğinizden emin olun.

Ağ ayarlarını kontrol edin: Cihazınız kablolu ağa bağlanmaya çalışıyor ve başarısız oluyorsa ağ ayarlarını doğru yapılandırma çalışın.

Cihazın sürücülerini kontrol edin ve güncelleyin: Cihazınızın sürücülerini güncelleyin ve son sürümü indirin.

VPN bağlantısını kontrol edin: Eğer cihazınız bir VPN bağlantısı kullanıyorsa, lütfen VPN bağlantısının doğru ve güncel olduğundan emin olun. Ayrıca, VPN bağlantısının cihazın ağa bağlanmasını engelleyebilecek bir yasaklama ayarı olup olmadığını kontrol edin.

Son olarak bunları yaptıktan sonra cihazınızı yeniden başlatın. Ardından ağa bağlanmayı yeniden deneyin.

Bu hatanın çözümü için tüm önerileri denediğinizde ve hala çözülemediyse, lütfen bir teknik destek görevlisi ile iletişime geçin.