Gazete Vatan Logo

Ali Tombaş kimdir? AK Parti Sultanbeyli Belediye başkan adayı kim oldu?

AK Parti'nin Sultanbeyli Belediye Başkan adayı belli oldu. 31 Mart yerel seçimleri için tüm illerde belediye başkan adaylarını açıklayan Ak Parti, İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını da duyurdu. AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ali Tombaş oldu. Peki, Ali Tombaş kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Ali Tombaş kimdir? AK Parti Sultanbeyli Belediye başkan adayı kim oldu?

AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ali Tombaş oldu. Ali Tombaş, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti tarafından Sultanbeyli İlçe Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ali Tombaş kimdir? İşte AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ali Tombaş'ın biyografisi

AK PARTİ SULTANBEYLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ TOMBAŞ KİMDİR, NERELİ?

Ali Tombaş, 1973 Ordu-Ünye Doğumlu olan Ali Tombaş, ilköğretimini köyünde, ortaöğretim ve Lise eğitimini Ünye İmam Hatip Lisesi'nde, Üniversite eğitimini ise Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünde tamamlamıştır. Kendi şirketinde ticari faaliyetine devam etmektedir.

STK faaliyetlerine 1992 yılında Ünye İmam Hatip Lisesi Milli Gençlik Vakfı Öğrenci Temsilciliği ile başlamıştır. Daha sonraki yıllarda birçok dernek ve vakıfta görev yaptıktan sonra son olarak2014 ile 2018 yıllarında Ensar Vakfı Sultanbeyli Şube Başkanlığı yapmıştır. Siyasi çalışmalarına ilk olarak 1994 Refah Partisi'nde Gençlik Kolları Başkanlığı ile başlamış olup, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren sırasıyla Sultanbeyli Ahmet Yesevi Mahallesi Mahalle Yönetim Kurulu Üyeliği, 2004-2009 Sultanbeyli Belediye Meclis Üyeliği ve Encümen üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2008 yılında yapılan AK Parti Sultanbeyli İlçe Kongresi ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Haberin Devamı

2018 yılına kadar sırasıyla Tanıtım Medya, Halkla İlişkiler, Seçim İşleri ve Teşkilatlanma Birim Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca 2014 Sultanbeyli Yerel Seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 2015 Haziran-Kasım Genel Seçimleri, 2017 Anayasa Referandumu Halk Oylaması Sultanbeyli Seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini yürütmüştür. Evli ve iki çocuk babası olan Ali Tombaş, AK Parti Sultanbeyli 6. Olağan İlçe Kongresinde İlçe Başkanı olarak seçilmiştir. AK Parti Sultanbeyli 7. Olağan İlçe Kongresinde tekrar İlçe Başkanı olarak seçilerek görevine devam etmektedir.