Gazete Vatan Logo

‘Alemi sersem mi sanırsınız?’

Şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, “Terör örgütünün mazbatalı temsilcileri” olarak tanımladığı HDP’li vekilleri sert sözlerle eleştirdi

‘Alemi sersem mi sanırsınız?’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlık teklifinin Meclis’te olduğunu ifade ederek, “Meclis’e sunduğumuz andan itibaren üslupları değişmeye başladı. Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çark etmeye başladı. Yakasında TBMM rozetiyle çukur başında teröristin taziye çadırında meydan okuma provaları yapanlar, şimdi yine güya barışı terennüm etmeye, barışçıl görünmeye çalıştılar. Merhum Ziya Paşa’nın dediği gibi, ‘Siz herkesi kör, alemi sersem mi sanırsınız?’ Bu millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Diyarbakır’da, Sur’da, Cizre’de, Silopi’de gördü sizi” dedi. Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdam Kurası Töreni’ne katılan Başbakan özetle şunları söyledi:

“TBMM’de milletvekilleri harekete geçti. Meşru zeminde, gayrimeşru hareketin hareket alanı olamaz. Peki ne oldu? Biz bu mekanizmayı çalıştırır çalıştırmaz bazıları kuzu postunu çıkardı ve her şey unutulmuş gibi yeniden sahneye çıktı. Biz dokunulmazlıkların kaldırılması değişikliğini Meclis’e sunduğumuz andan itibaren üslupları değişmeye başladı. Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çark etmeye başladı. Yakasında TBMM rozetiyle çukur başında teröristin taziye çadırında meydan okuma provaları yapanlar, şimdi yine güya barışı terennüm etmeye, barışçıl görünmeye çalıştılar. Daha dün ‘Direniş kahramanca bir destan yazıyor’, ‘hendek, çukur’ diye küçümsemeye çalışanlar dönüp tarihe baksın’ diyenler, bugün ‘Biz demokratik bir partiyiz şiddetin her türlüsünü reddediyoruz’ ifadesini kullanmaya başladı.”

Haberin Devamı

‘Namusumuz’

“Hepinizin bir hikayesi var ve hepsi birbirinden saygın, hepsi birbirinden dokunaklı hikayeler. Sizin hikayeniz bu milletin yeniden var oluş hikayesi. Sizin destanınız bu milletin, bu ülkenin düşmana teslim olmama, teröriste teslim olmama destanı. Sizin evlatlarınız hepimizin öz evladı. Allah onlardan ebediyen razı olsun, mekanları cennet, ruhları şad olsun. Onlar, Türk, Kürt demeden bu milletin, bu ülkenin bu ülkeye ait olan her vatandaşımızın namusunu, iffetini korumak için görev yaparken şehit oldular. Onlar bizim namusumuz.”

Haberin Devamı

‘Tek sitem yok’

“Yüzlerce şehit ailesiyle telefonda konuştuk, onlarcasının cenazesine katıldık. Elhamdulillah bu nice asil bir millettir ki tek bir şehit yakınımız dahi yakınlarının şehitliklerini rencide edecek, onu incitecek şekilde bir sitemde bulunmadı. ‘Vatan için fedakarlık gerekirse hepimiz hazırız’. İşte burada ifade ediyorum; 23 Temmuz’da verdiğimiz talimatın gereği olarak bu ülkenin bütün ovaları, ırmak kenarları, vadileri son teröristten temizleninceye kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecek.”