Gazete Vatan Logo

‘Akil adamlar’a pazar randevusu

'Çözüm süreci'ne katkı vermeleri amaçıyla o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla oluşturulan 'Akil Adamlar Heyeti' bu pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla görüşecek.

Heyette iki fire var

Akil Adamlar Heyeti, 2013’te yedi bölgeyi gezerek, insanları dinlemiş ve rapor hazırlamıştı. Ancak 63 kişi olan heyette iki fire olduğu belirtildi. Prof. Dr. Baskın Oran ile gazeteci Kürşat Bumin'ın heyetten ayrıldığı ifade edildi.

İletişim yoğun olmalı

Heyette bulunan bazı isimlerden de çalışmalara katılacakları yönünde açıklamalar geldi.

- Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker: Çözüm sürecinin olumlu bir şekilde sonuçlanması için her türlü göreve hazırız. Bir siyasi aktör olan Abdullah Öcalan dahil tüm siyasi aktörlerle görüşebiliriz. Tüm aktörlerin bir paydada toplanması gerekiyor.

- Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Yılmaz Ensaroğlu: Taraflar arasında sürece dahil edilmesi gerekenlerin kişi ve kuruluşlarla iletişimin daha yoğun olması lazım. En büyük problem güven eksikliği. Bunun bir an önce sarılması gerekiyor.

Haberin Devamı

- Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanvekili Kezban Hatemi: Halk barıştan yana ve kan dökülmesini istemiyor. Artık çözüm sürecinin kesintisi olmaz. Liderler sus bile dese halk artık orada değil.