Gazete Vatan Logo

AK Parti'ye iki günde bin başvuru

Milletvekili aday adaylığı için AK Parti'ye saat 17.00 itibariyle 1000'i aşkın başvuru yapıldığı öğrenildi. Seçim Koordinasyon Merkezi başvurular için şu belgeleri istiyor


AK Parti'de, milletvekilliği aday adaylığı için başvuruların ikinci gününde aralarında eski Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Mehmet Sağlam ve eski DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu'nun da bulunduğu bir çok isim başvuru yaptı.

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları Seçim Koordinasyon Merkezi'ne yapılıyor. Seçim Koordinasyon Merkezi'ne İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş başkanlık ederken, Ataş'ın yardımcılıklarını da Ankara Milletvekili Mustafa Tuna ile İstanbul Milletvekili Halide İncekara yapıyor.

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde 10 uzman görev yaparken, 3 masada milletvekilliği aday adaylığı başvuruları yapılıyor. 10 uzman, 81 il başkanlığı ile bağlantılı şekilde görev yaparken, karşılaşılan sorunlar konusunda yönlendirme yapıyor.

Milletvekili aday adaylarından başvurularında 2000 YTL alınırken, başvuru formunda da kimlik bilgilerinin yanı sıra, aday olmak istedikleri 2 ilin adı, bu illerde ikamet ettikleri tarihler, tanındığı ilçeler, öğrenim durumları, bildiği yabancı diller, görev aldıkları sivil toplum kuruluşları, sabıkaları olup olmadığı, kısa özgeçmişleri ve iletişim bilgileri isteniyor.


Haberin Devamı